Udruga Glas poduzetnika pokrenula TV emisiju “UGp TV live”

Udruga Glas poduzetnika pokrenula TV emisiju “UGp TV live”

Emisija se bavi aktualnim zbivanjima, zanimljivim poduzetnicima, a sudionici odgovaraju i na pitanja članova i simpatizera.

Prvi gost je svojevrsni domaćin Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a, i već prepoznatljivi borac za poduzetnike. Razgovar vodi Petar Štefanić.

Bujas je rekao da udruge kao HOK i HGK trebaju biti dobrovoljne. Dodao je da je HUP dobrovoljna organizacija, ali da se oni bave velikim tvrtkama, ali da imaju i svoje probleme kojima se sad bave. UGP se koncentrirao na male i srednje poduzetnike. 

“Kod nas ne postoji sat trkeljanja. Postoji ozbiljan rad, pripreme, borba do kraja”, kazao je Bujas i dodao da s predsjednikom HUP-a nemaju nikakav odnos te da ih u početku u HUP-u nisu ni shvaćali ozbiljno.

Bujas je govorio i o projektu  “Ovdje štiti UGP”, naljepnicama koje će poduzetnike štititi od inspektora. 

“Nećemo više dopustiti da inspektori dođu kao šerifi i da nas reketare. Poduzetnicima ćemo davati potporu, savjete kad im dođe inspekcija”, rekao je Bujas. 

Govorilo se i o izborima koji će se održati u srpnju. Svi su se složili da su mjere bile primjerene. Vrbanec je podsjetio na scene koje su dolazile iz Wuhana i na dokumentarac koji se prikazao u emisiji Provjereno na Novoj TV te da hrvatski krizni stožer dobiva pohvale iz cijelog svijeta. 

“Pohvaljujem i ja rad i Beroša i Capaka. Pohvalili smo mjere koje Vlada donijela. Ali neke još fale. Recimo, plaćanje PDV-a po plaćenoj fakturi je privremeno. To mora ostajati trajno”, kaže Bujas. 

Štefanić je progovorio o dojmu koji UGP ostavlja u djelu javnosti, kao o onima koji stalno kukaju i stalno nešto traži.

“Ne treba nama država dati ništa, samo neka nam uzima manje To je naša poruka od prvog dana. Zato što mi znamo da smo taj novac stvorili i znamo kako ćemo ga oploditi. Evo jedan primjer kako država može ne zabranama nego kvalitetnim zakonima doprinijeti daljnjem razvoju. Ako firma želi zadržati svoju dobit, nemojte oporezivati. Pa ćete vidjeti koliko će poduzetnika ostaviti novac u firmu i dalje investirati novac u plaće, u razvoj, u strojeve… Je li to problem? Plenkoviću, napravi samo tu jednu stvar i dobit ćeš moj glas“, zavapio je i dodao da u udruzi ima članova simpatizera svih političkih opcija, ali da bi on osobno glasao za Damira Huića, no on nije u njegovoj izbornoj jedinici.

Bujas je rekao da očekuju i veći pad BDP-a od Vladinih procjena od 9 posto te sporiji oporavak, ali da su oni optimistični jer se “ne može biti poduzetnik bez optimizma” te da oporavak neće biti baš tako dugotrajan kao nakon krize 2008., Piše dnevnik.hr

Foto:screenshot/UGPTV live

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex