Da bi vam voće i povrće duže bilo svježe spremajte ga ovako…

Da bi vam voće i povrće duže bilo svježe spremajte ga ovako…

Pravilno spremanje namirnica ključno je za njihovo dugo trajanje i održavanje svježine. Iako svaka osoba ima određeni način na koji sprema svoje namirnice, često to radi pogrešno te tako se one brže kvare. Glavna kuharica Mimi Morley podijelila je svoje savjete kako pravilno spremati namirnice za dulju svježinu, prenosi mirror.co.uk.

Banane

Jedna od najčešćih grešaka je zapravo spremanje banana. “Postoji zabluda da se banane ne bi smjele držati u hladnjaku, ali spremanje banana u hladnjak u stanju njihove zrelosti koje vam odgovara zapravo pomaže u očuvanju okusa i svježine. Dok će kora postati smeđa, unutrašnjost banane ostat će zrela i svježa te će te tako produljiti vijek trajanja za tjedan dana”, objašnjava Mimi.

Mrkve i krumpir

Ovo povrće nikada ne biste trebali ostaviti u njihovim originalnim pakiranjima. Korjenasto povrće najbolje se održava u tamnim i suhim uvjetima, ali plastično pakiranje može stvoriti vlagu zbog kojeg će vam se povrće brže pokvariti.

Krastavci

Većina ljudi svoje krastavce sprema u hladnjak, ali to je zapravo pogrešno. Umjesto toga, Mimi savjetuje da krastavce spremate na hladnija mjesta, poput ostave, ali ne u prehladna mjesta kao što je hladnjak.

Naranča

Najbolje ih je spremati u zdjelu za voće te ostaviti na sobnoj temperaturi, nikako je ne spremati u hladnjak. Vlaga i zrak u hladnjaku uništit će njezinu koru, a zatim pokvariti i okus. “Voće, kao što su mango, kivi i papaja, najbolje je ostaviti izvan hladnjaka dok u potpunosti ne sazoru te ih zatim spremiti u hladnjak kako biste produžili njihov vijek trajanja i održali originalan okus”, savjetuje Mimi, prenosi Večernji list.

Foto:Pexels/Anna Shvets

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex