Idete na spavanje s mokrom kosom,zbog ovih razloga bi to trebali prestati činiti…..

Idete na spavanje s mokrom kosom,zbog ovih razloga bi to trebali prestati činiti…..

Mnogi peru kosu navečer, a onda im se ne da sušiti i fenirati pa odu u krevet s polumokrom – evo zašto bi to trebali prestati raditi.

Za gubitak kose mogu biti krive razne stvari, ali Pink Villa danas donosi jedan od njih koji će mnoge iznenaditi – spavanje s mokrom kosom! Kosu operete navečer nakon napornog dana na poslu i preumorni ste da biste potrošili još pola sata, sat na feniranje, pa mislite da ništa neće biti ako legnete s polu mokrom. U krivu ste.  Jedna od stvari koja se jako često događa nakon tako prospavane noći je iritacija tjemena. Kada spavate s mokrom kosom, vlaga i toplina mogu uzrokovati nastanak bakterija na tjemenu, a samim time i razne iritacije. Evo još nekoliko razloga. Zapetljana kosa Vrlo lako, dok je mokra, kosa se zapetlja. Nastanu mali čvorovi dok spavate, a s obzirom na to da se tako posuše, teško se otpetljavaju i raščešljavaju iduće jutro.  Gubitak volumena Posljedica prislanjanja vlažne kose na jastuk je gubitak volumena, i to značajan. Osušite kosu prije nego idete spavati kako ne biste morali trošiti novce na razne preparate za volumen idućeg dana. Dok onima s jako gustom kosom to možda i odgovara, oni s tankom i rjeđom bi trebali potpuno izbjegavati spavanje bez da ju prethodno osuše jer im volumena ionako nedostaje.  Glavobolja Stručnjaci kažu da mokra kosa snižava temperaturu našeg tijela i uzrokuje glavobolje jer se ono pokušava zagrijati. Mokra, zamotana u ručnik može dovesti do glavobolja već tijekom spavanja.

Ispucali vrhovi Često se morate šišati zbog ispucalih vrhova? Jedan od razloga može biti upravo ovaj o kojem čitate. Okrećemo se puno puta dok spavamo, a tako se kosa oštećuje – više puca dok je mokra. Problemi s kožom Ne samo da ćete imati probleme s tjemenom i kosom, već i s kožom lica. Dok spavate, uvijek vam kosa dolazi na lice, ali kada je još mokra u kombinaciji sa sobnom temperaturom može stvoriti bakterije na licu, a iste će stvoriti probleme. Piše Večernji

Foto:Pexels/Cottonbo

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex