Novi udarac za Krešu Beljaka: Općinska organizacija Koprivnički Bregi napustila HSS

Novi udarac za Krešu Beljaka: Općinska organizacija Koprivnički Bregi napustila HSS

Danas je jednoglasnom odlukom Općinska organizacija Koprivnički Bregi na čelu s načelnikom Marijom Hudićem napustila HSS.

– Jučer su potpisane ispisnice i cijela općinska organizacija napustila je stranku. HSS pod vodstvom Kreše Beljaka više nije stranka kakva je nekad bila. Samo se zove HSS, ali ne ide u smjeru kojem bi trebala – istaknuo je Hudić te dodao kako je glavni razlog izlaska nezadovoljstvo potezima predsjednika Beljaka. Piše prigorski.hr

– Sve odluke stranke saznajemo iz medija. Liste se sastavljaju, a mi nemamo informaciju ni za našu županiju. Ne zove nas se na sastanke, a do danas nije sazvan ni Županijski odbor, niti Glavni odbor. Nekada su općinske organizacije bile temelj HSS-a – kazao je Hudić.

– Naša organizacija u vrhu je po broju članova, od danas HSS ima 50 članova manje, no to ne zanima našeg predsjednika. On sve odluke donosi u Zagrebu u dogovoru s nekolicinom članova. U stranci nema demokracije, dokaz vam je što sam i ja dobio opomenu i prijetnju suspenzijom kada sam izjavio da se ne slažem s izjavom predsjednika o Udbi. Više se uopće ne cijeni mišljenje općinskih i županijskih odbora – rekao je Hudić i podsjetio javnost kako je ista situacija bila i na EU izborima kada je Marijana Petir dobila više glasova od sva tri HSS-ova kandidata.

– Danas se slažu liste po istom principu, imamo Rajna, Orepića koji su se nedavno pridružili, a već su postali centralne figure, dok se stari, ozbiljni članovi zanemaruju. Ne smijemo ni zaboraviti kako je Beljak obećavao da ćemo ići samostalno, no to se nije dogodilo, a rejting stranke nikad nije bio niži. Sami ne prelazimo prag, a stranku nam napuštaju lideri jakih općinskih organizacija i taj trend će se nastaviti – naglasio je Hudić.

– Ova odluka nije vezana za moje osobne interese niti sam dogovorio prelazak. Nastavit ćemo lokalno raditi kao nezavisna lista i kao takvi ćemo sudjelovati na lokalnim izborima. Visoka politika nas zasada ne zanima – pojasnio je Hudić, ali nije isključio mogućnost da će kao nezavisna lista podržati neku političku opciju u finišu parlamentarnih izbora.

Za kraj Hudić je poručio kako poziva sve mlade da se pridruže njihovoj novoj nezavisnoj listi.

Foto:HSS

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex