Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora!

Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora!

Online skupština održat će se 17. srpnja, a kada bi kandidati trebali biti i formalno izglasani i stupiti na svoje funkcije.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora na današnjoj je sjednici nominirao pet novih kandidata za članove MOO-a, među kojima su tri žene i dva muškarca. Među kandidatima se našlo i ime Kolinde Grabar Kitarović, bivše hrvatske predsjednice.  Online skupština održat će se 17. srpnja, a kada bi kandidati trebali biti i formalno izglasani i stupiti na svoje funkcije. 

“Izborom ovih pet kandidata, Međunarodni olimpijski odbor ali i čitav olimpijski pokret imali bi višestruke koristi, a ponajviše zbog njihovih vještina i stručnosti”, izjavio je danas Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora. Uz Kolindu Grabar Kitarović za nove članove MOO-a našla su se i imena još dvije žene: Marie de la Caridad Colon Ruenes iz Kube i Reeme Bandar Al-Saud iz Saudijske Arabije. Kandidati su još Battushig Batbold iz Mongolije i proslavljeni atletičar Sebastian Coe iz Velike Britanije, a čija je kandidatura povezana s funkcijom unutar same organizacije. Svi kandidati su prošli detaljne provjere integriteta.

Iz Međunarodnog olimpijskog odbora su istaknuli i to kako su ponosni jer su ovakvim izborom podržali rodnu ravnopravnost i zastupljenost žena na ključnim vodećim pozicijama. “Za cilj smo imali ostvariti zastupljenost od 30 posto žena na ključnim pozicijama i u tome smo uspjeli”, istaknuli su iz organizacije. Piše:

Iz Međunarodnog olimpijskog odbora su istaknuli i to kako su ponosni jer su ovakvim izborom podržali rodnu ravnopravnost i zastupljenost žena na ključnim vodećim pozicijama. “Za cilj smo imali ostvariti zastupljenost od 30 posto žena na ključnim pozicijama i u tome smo uspjeli”, istaknuli su iz organizacije. Piše: vecernji.

Foto:KGK/Facebook

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex