Krstičević opovrgava svađu sa Plenkovićem zbog navodnih udbaških veza….

Krstičević opovrgava svađu sa Plenkovićem zbog navodnih udbaških veza….

Nakon što je dio medija prenio informacije iz Hrvatskoh tjednika da se bivši ministar obrane Damir Krstičević burno razišao s premijerom Andrejem Plenkovićem, Krstičević je negirao bilo kakav sukob s premijerom.

“Predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković moj je dobar prijatelj i mogu reći kako smo izvrsno surađivali tijekom mandata dok sam bio potpredsjednik Vlade i ministar obrane. U potpunosti je ispunio sva moja očekivanja. Puno mi je pomogao na području obrane i sigurnosti, odnosno u razvoju i modernizaciji Hrvatske vojske i zahvaljujući njemu Hrvatska vojska danas je jača nego što je to bila 2015. godine”, izjavio je Krstičević za Večernji list dodajući da premijer ima njegovu apsolutnu potporu na predstojećim parlamentarnim izborima.

“Uvjeren sam kako će i dalje biti na čelu hrvatske vlade. Dosadašnjim radom dokazao je kako vodi državu u pravom smjeru štiteći hrvatske nacionalne interese. Njegove ljudske vrijednosti, vrline i intelektualne sposobnosti jamac su kako će moći odgovoriti svim izazovima koji su pred nama i uvjeren sam kako još uvijek može puno toga dobroga napraviti za našu Domovinu”, kaže bivši ministar.

Podsjetimo, Krstičević je prije mjesec dana podnio ostavku iz moralnih razloga, točnije zbog pada školskog zrakoplova iz zračne baze u Zemuniku u kojemu su smrtno stradala dva pilota i časnika HV-a.

Hrvatski tjednik prenio je informaciju iz Vladinih krugova da je rastanak Andreja Plenkovića i Damira Krstičevića bio dramatičan i da je prošao u znaku višesatne prepirke i svađe između njih dvojice. Odlazeći je ministar, prema izvorima HT-a, sasuo Plenkoviću sve u lice, a Plenković je to odšutio.

Krstičević je rekao Plenkoviću da udbaški dio HDZ-a okupljen oko ministra Davora Božinovića (kojemu asistira Saša Perković na tajnim kavama u Zaprešiću) godinama naručuje vrlo negativne članke protiv ministara određenih za odstrjel, a on kao predsjednik Vlade ne staje u obranu svojih nego se slaže s odstrjelom. U jednom trenutku, general Krstičević rezolutno je odbio ne samo ponudu i prijedlog Andreja Plenkovića da bude nositelj liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici nego da uopće želi biti na ikakvoj listi.

Nakon ostavke iz moralnih razloga, general Krstičević je bio najozbiljniji kandidat za nositelja liste HDZ-a i prilično jak džoker stranke u X., splitskoj izbornoj jedinici. Čvrstom odlukom da ne želi na izbore s takvim Plenkovićem, general Krstičević je Plenkoviću na neki način naplatio za sve njegove ministre koje je na podmuklu način smjenjivao uz pomoć Hanza medije tako da bi medijska artiljerija trajala danima, a onda bi im jedino preostalo da sami podnesu ostavku. Kasnije se pokazalo da su svi smijenjeni ministri, osim jednoga, Lovre Kuščevića, zapravo nedužni, prenosi narod.hr.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex