Ivan Anušić: Ovo što se događa u Domovinskom pokretu sa Škorinom sestrom je nepotizam

Ivan Anušić: Ovo što se događa u Domovinskom pokretu sa Škorinom sestrom je nepotizam

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić i nositelj HDZ-ove liste u 4. izbornoj jedinici u Dnevniku N1 rekao je da HDZ može zadržati Slavoniju i da nema razloga da izgubi.

Komentirajući dolazak premijera Andreja Plenkovića u Viroviticu Ivan Anušić je rekao:

“Javnost je više usmjerena prema izborima pa se propitkuje zašto baš sada, ali premijer je došao jer smo otvarali konkretne projekte koji znače život Slavoniji i Baranji. To je razlog njegova dolaska.”

Smatra da HDZ može zadržati Slavoniju i da nema razloga da izgubi. Također, smatra da su pokazali osjećaj za Slavoniju kroz projekte, a što se tiče konkurencije u Ivanu Penavi, rekao je:

“Odlazak Ivana Penave napravio je određeni pomak u Vukovaru. Meni se čini da je bolje penavi bez HDZ-a, tako barem on kaže. HDZ nije nastao na Ivanu Penavi niti će opstati zbog njega. Penava je odlučio nastaviti politički put, želim mu sreću. Dosad je imao potporu HDZ-a, kako će proći na izborima, ne mogu znati.”

Domovinski pokret je objavio da će nositeljica liste u 4. izbornoj jedinici biti Vesna Vučemilović. Anušić je rekao da je spreman na suočavanje:

“Nadao sam se da će 4. izbornu jedinicu nositi g. Škoro, no spreman sam suočiti se s gđom. Vesnom. Možda, kad je nas optuživala za klijentelizam i korupciju, zaboravila je spomenuti nepotizam. Jer upravo ovo u Domovinskom pokretu što se događa je nepotizam – staviti sestru da nosi izbornu jedinicu”, rekao je Anušić i dodao:

“15 godina radim, birači su me birali, pokušavam ostvariti projekte i mislim da sam uspio u ovih 15 godina. Ne vidim zatšo bi nas netko iz prve optužio da smo kriminalci, za klijentelizam itd. Ako mogu dati savjet, mislim da treba krenuti afirmativno, a ne odmah napadom i optuživanjem protivničke strane. Danas-sutra kad završe izbori, vjerojatno će gospođa biti dužnosnica u Vladi, a onda opet možemo govoriti i o nepotizmu dok je ona nas optužila za klijentelizam i sl.”

Komentirajući SDP-ovu listu u 4. izbornoj jedinici rekao je da se nadao da će nositelj biti Domagoj Hajduković:

“On je domaći član SDP-a i Osijeka. Koliko znam, neće nositi on nego netko drugi. Spominje se Sabina Glasovac. Ako se dogodio fizički sukob, znam da već dugo traje taj način komuniciranja između njih dvojice, mislim da nije korektno od SDP-a koji se zalaže za te vrijednosti, kojima su pripadali g. Mikulin i g. Hajduković da na takav način maknu g. Hajdukovića s mjesta nositelja. On je ovdje ispao žrtva nasilja, ne vidim zašto ga se onda kažnjava da ne ostane na listi.” Piše: hr.n1info

Foto:screenshot

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex