BUZ objavio da ide na izbore samostalno…

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika na svom facebook profilu objavio je da idu samostalno na izbore. Njegov Status prenosimo u cijelosti;

BUZ na tiskovnoj konferenciji objavio izlazak na izbore

Danas na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijim osobama (15. lipnja), u središnjici BUZ-a u Zagrebu održali smo tiskovnu konferenciju na kojoj smo i službeno najavili izlazak BUZ-a na parlamentarne izbore 05.07.

U kratkom predstavljanju iznesene su ključne poruke našim biračima kroz 7 programskih odrednica i to:

1. Reforma II mirovinskog stupa

2. Povećanje novčane mase za mirovine u visini 10% kao i usklađenje mirovina na povoljnijem izračunu temeljem realnog rasta plaća ili troškova života

3. Podizanje cenzusa za policu besplatnog zdravstvenog osiguranja do iznosa granice siromaštva

4. Izmjena Zakona o obiteljskoj mirovini i omogućavanje da se uz svoju punu mirovinu može primati i dio mirovine preminulog partera.

5. Izmjena Zakona o obiteljskom mirovinskom osiguranju kojom bi se omogućilo da se za osnovicu iza izračun mirovina uzme posljednjih 10 godina, te da polazište za punu mirovinu (41 godina staža i 65 godina života) bude 70% prosječne plaće.

6. Ukinuti odmah institut Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju

7. Ponuditi svima know-how rješenja BUZ-a za ugradnju dizala u višekatne stambene zgrade

Devet od deset nositelja lista su umirovljenici, među njima dvije žene Sabina Felderber iz Siska nositeljica za VI izbornu jedinicu i Blanka Sunara dipl.oecc. iz Zagreba je nositeljica za VII izbornu jedinicu. Umirovljeni časnici HV-a Vladimir Šimunić iz Rijeke je nositelj liste u VIII izbornoj jedinici, a Marijan Žiher iz Bjelovara nositelj je u II izbornoj jedinici, Miroslav Vojvodić iz Varaždina nositelj je u III izbornoj jedinici, Miroslav Bem iz Osijeka nositelj je u IV izbornoj jedinici, Boris Nikolić Malora iz Sinja nositelj je u IX izbornoj jedinici, Ante Jukić iz Splita nositelj je za X izbornu jedinicu, i na koncu ja kao predsjednik BUZ-a sam nositelj u I izbornoj jedinici.. (za V izbornu jedinicu nositelj još nije određen)

Upućen je poziv svima, umirovljenicima posebno da izađu na izbore 05.07.2020. i glasaju za svoju stranku budući smo jednina umirovljenička stranka koja na izbore izlazi samostalno. Glasajući za iste ili isto kao i do sada osiromašeni time prestaju biti žrtve, a postaju saučesnici u „zločinu“ prema sebi samima….

Upućen je i javni poziv na sučeljavanje predstavnicima (predsjednicima) umirovljeničkih stanaka, Silvanu Hrelji (HSU) i Lazaru Grujiću (SU), da svi oni koje želimo zastupati vide u direktnom srazu programa tko ih to i kako namjerava zastupati u Hrvatskom saboru.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex