Incident na političkom skupu: Gospođa u viklerima iščupala kabele pa vikala “ustaše, ustaše”

Incident na političkom skupu: Gospođa u viklerima iščupala kabele pa vikala “ustaše, ustaše”

Predizborna se kampanja za parlamentarne izbore zahuktava, a dogodio se i prvi incident. Predstavljanje Neovisnih za Hrvatsku (NHR), Hrvatske stranke prava (HSP) i Generacije obnove (GO) počelo je onako kako nitko iz tih stranaka sigurno nije očekivao. Naime, nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma, te stranke Desne lige u nedjelju u Dugom Selu predstavile su svoju političku platformu, no svu je pozornost na tom događaju ukrala starija gospođa koja je, revoltirana, u žurbi izašla iz kuće zaboravivši skinuti viklere, a i papuče.

Umjesto programa, okupljenima je tako priređen spektakl – vidno iznervirana žena, vičući „ustaše, ustaše“, iščupala je kabele razglasa na skupu. Nije joj se svidjela desničarska ikonografija i zastave paravojne formacije HOS koje je pokušala skinuti s jarbola. Ubrzo je došla policija te je dobila prekršajnu prijavu.

– Dobili smo dojavu o remećenju javnog reda i mira na Arcusovu trgu. Riječ je o 74-godišnjoj ženskoj osobi koja se nije žalila na skup, već joj je smetala buka – kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj, ali i dodaju kako je poznata i po ranijim incidentima, što potvrđuju stanovnici Dugog Sela. Incident nije prošao nezapaženo na društvenim mrežama. „Neznana junakinja“ i „žena hrabrost“ neki su od naziva za gospođu čija se slika još uvijek viralno širi iako su od incidenta prošla četiri dana.   Piše: vecernji

Foto:Bruna Esih/FB

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex