Peternel i Raspudić, svađa oko toga tko je veći ljevičar…

Peternel i Raspudić, svađa oko toga tko je veći ljevičar…

“Možeš ljevičarsku kariranu košulju, koja ti je godinama bila zaštitni znak kako bi se dodvorio mainstreamu… zamijeniti za crno odijelo i sivu kravatu, ali ne možeš promijeniti činjenicu si jedini tzv. konzervativac koji je preživio sve promjene na javnoj televiziji”, poručio je bivšem prijatelju.

Igor Peternel, drugi na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore u 1. izbornoj jedinici, žestoko je udario po Ninu Raspudiću nakon što ga je nezavisni kandidat na listi Mosta prozvao u emisiji Otvoreno na HRT-u. Peternel je objavu na Facebooku napisao povodom Raspudićeve izjave u emisiji da je Peternel nekoć bio u SDP-u, što Raspudić zapravo smatrao povodom da Peternela prozove.

Peternel je u reakciji napisao da ga je Raspudić prozvao „ničim izazvan”, te da je jedini povod bio, kako je napisao, „panični strah” Raspudića za izborni uspjeh svoje supruge koja, kao i on, na izbore izlazi kao kandidatkinja na jednoj od lista Mosta. Peternel ga je podsjetio na nekoćnje prijateljstvo i na to što je Raspudiću, također kako je napisao, u ta vremena dok je bio SDP-ovac, pomagao promovirati najnoviju knjigu.

„Baš mene nepodobnoga si zvao, a ne svoje sadašnje stranačke kolege!”, spočitao mu je Peternel.

Nakon navođenja itinerara gdje je sve Peternel pomagao Raspudiću u turneji s dotičnom knjigom po Hrvatskoj.

„Hvalio si me na tim prezentacijama toliko da mi je čak neugodno bilo! Isticao moju višegodišnju predanost promociji antitotalitarnosti i zalaganje za bolje društvo! Nudio mi kasnije na pregovorima da budem s tobom na listi! Sada odjednom promjena! Mene kojeg nema u studiju napadaš, a zanimljivo je kako u predstavnika HDZ-a Ivu Lučića gledaš poput pitome ptičice i niti jednom s njim ne uđeš u polemiku!”, poručio mu je Peternel.

Ovo je sukob možda i na najvišim pozicijama Mosta i Domovinskog pokreta dosad, a pred skore parlamentarne izbore, odnosno između glavne konzervativne i glavne desno pozicionirane alternative HDZ-u. Toga je Peternel, prozvan kao bivši SDP-ovac u izrazito desnom Domovinskom pokretu, bio očito vrlo svjestan:

„E moj Raspudicu, možeš ljevičarsku kariranu košulju, koja ti je godinama bila zaštitni znak kako bi se dodvorio mainstreamu, onom mainstreamu kojeg si prozivao, a istodobno očajnički želio da te prihvatiš, možeš zamijeniti za crno odijelo i sivu kravatu, ali ne možeš promijeniti činjenicu si jedini tzv. konzervativac koji je preživio sve promjene na javnoj televiziji, pa čak i teror Radmana! Ti si bez problema savjesti nastupao na javnoj televiziji dok sam se ja borio da Karolina Vidović Krišto ne dobije otkaz! Konzervativac koji je prihvatljiv RTL-u i Weekend-medija festivalu, lijevo-liberalnim oazama šunda! Prihvatljiv si zato sto se nikada poput Hasanbegovica, Željke Markic, Bartulice pa čak i mene nisi za ništa konkretno javno izložio. Nikada medijsku batinu nisi osjetio!” Piše: hr.n1info

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex