Ministarstvo objavilo cijelo izvješće o smrtima u splitskom domu: Nitko nije kriv

Ministarstvo objavilo cijelo izvješće o smrtima u splitskom domu: Nitko nije kriv

Ministarstvo zdravstva objavilo je objedinjeno Izvješće o objavljenom inspekcijskom nadzoru o postupanju u vezi sa suzbijanjem širenja virusa COVID-19 u Domu za starije i nemoćne Split.

Izradili su ga Ministarstvo zdravstva i ministarstvo za demografiju temeljem pojedinačnih izvješća o provedenom inspekcijskom nadzoru nakon što je otkriven proboj koronavirusa u Dom.

Izvješće je sastavljeno 30. travnja, a objavljeno je nakon što su ministarstva dobila mišljenje glavne državne odvjetnice o tome postoje li pravne prepreke za njegovo objavljivanje. Da prepreka nije bilo već je potvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koje je provodilo izvide u Domu.

Podsjetimo, zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom umrlo je 19 korisnika Doma za starije i nemoćne Split, što je gotovo svaka peta žrtva u Hrvatskoj.

U objavljenom izvješću navodi se kako nisu utvrđeni propusti zdravstvenih i drugih djelatnika Doma te da nije bilo nepravilnosti i propusta jer su žurno poduzete i provedene sve potrebne epidemiološke mjere na temelju obavljenih epidemioloških izvida te nakon potvrde infekcije kod pojedinih korisnika, prenosi dnevnik.hr.

Izvješće je OVDJE

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex