Nova Gradiška: Gradi se nova Gradska vijećnica, evo kako će izgledati…

Nova Gradiška: Gradi se nova Gradska vijećnica, evo kako će izgledati…

Kao što je aktualna gradska vlast najavila prigodom donošenja Proračuna Grada za 2020. godinu, krenuo je još jedan kapitalni projekt Grada, izgradnja Gradske vijećnice, suvremeno uređenog kompleksa u središtu grada.

Kako ističe gradonačelnik Vinko Grgić, riječ je o novoj Gradskoj vijećnici koja će imati kapacitet sto sjedećih mjesta, arhitektonski i infrastrukturno prilagođena potrebama zbog kojih se i krenulo s njenom izgradnjom. Piše: RadioNG

Bit će to kongresna dvorana koja će se koristiti za potrebe održavanja Gradskog vijeća, ali i brojne prezentacije tvrtki i ustanova te razna događanja. Vrijednost je projekta 4,4 milijuna kuna bez PDV-a i vjerujem da će do kraja godine biti završena.

Riječ je o pomno planiranom projektu koji se pripremao skoro dvije godine. Morali smo ispoštivati sve tražene uvjete i iznimno se veselim još jednom projektu koji će dodatno ukrasiti središnji dio našeg grada – kaže Grgić.

– Uskoro nas očekuje i otvorenje i Tehnološkog inkubatora, još jednog projekta koji ima za cilj razvoj visokokvalitetne poduzetničko poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama što omogućava stvaranje visoko kvalitetnih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanje okolišem i resursima.

Razvojem poduzetničko poslovne infrastrukture te privlačenjem investicija u sektore visoke tehnologije stvaraju se uvjeti za intenzivni razvoj postojećih i osnivanje novih tvrtki.

Ukupna je vrijednost projekta 29.847.343,00 kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 19.945.084,25 kuna. Kontinuirano razgovaramo s potencijalnim investitorima, stoga uskoro očekujemo otvaranje i ovog kapitalnog projekta.

Dodajmo tome, da ćemo 3. srpnja u prostoru bivše prodavaonice „Varteks” otvoriti i novouređeni „Slavonski dućan”, stoga mogu sa zadovoljstvom reći da se puno lijepih stvari događa ovih dana u našem gradu – zaključio je Grgić.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex