Epidemiolog Alan Medić iz Zadra: Čekamo rezultate još 47 testova, nema novih pozitivnih…

Epidemiolog Alan Medić iz Zadra: Čekamo rezultate još 47 testova, nema novih pozitivnih…

Gost Dnevnika N1 televizije bio je epidemiolog iz Zadra Alan Medić. Osvrnuo se na aktualnu situaciju u Zadru nakon što se otkrilo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom boravio na Adria Touru u tom gradu.

“Od 13 uzoraka koje smo jutros napravili svi su negativni i još 47 uzoraka je u analizi i iza 18 sati bi trebali raspolagati s rezultatima, to su ljudi koji su bili u bliskom kontaktu s tenisačima i koji su ih pratili i njhovo vrijeme izloženosti je veće nego primjerice kod posjetitelja turnira”, rekao je epidemiolog Alan Medić za N1.

Kaže da su im se sinoć u epidemiološku službu javili s Adria Toura i tražili testiranje igrača tako da su službe već oko 23 staa počele s testiranjima.

Medić dodaje da su već dva i pol mjeseca u koroni pa imaju iskustva da odrade sve što treba. Na pitanje zašto se Novak Đoković nije testirao odgovara da ne zna koji su njegovi osobni razlozi.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin su, pojašnjava Medić, u samoizolaciji jer s bili u bliskom kontaktu s tenisačem. “Ako ste se rukovali s osobom i bili u kontaktu manjem od dva metra dulje do 10 minuta to je razlog da se ljudue stavi u samoizolaciju 14 dana.”

“Distanca i i samoizolacija su dvije stvari s kojima možemo dobro funkcionirati u epidemiji. Možemo očekivati pojedinačne slučajeve. Ako ste se samo zagrlili, slikali, bio kratak kontakt, mislim da tu nema opasnosti za građane. Ja na ovu situaciju gledam kao na dobru vježbu “ništa nas ne može iznenaditi”, rekao je Medić za N1.

Foto:screenshot/n1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex