Korona u đakovačkom samostanu: ‘Ovdje je 180 sestara, prosječna dob je 69 godina. Ne znamo kako je došlo do zaraze‘

Korona u đakovačkom samostanu: ‘Ovdje je 180 sestara, prosječna dob je 69 godina. Ne znamo kako je došlo do zaraze‘

Đakovački samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u utorak je potvrdio da je deset sestara pozitivno na koronavirus, ali ne zna se na koji način je došlo do zaraze.

U nedjelju 21. lipnja četiri sestre dobile su temperaturu o čemu su obavijestile svoju liječnicu koja je potom izvijestila epidemiologa. Nakon toga testirano je ukupno 12 sestara od kojih je deset pozitivno, priopćio je samostan.

– Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, jer su se cijelo vrijeme epidemije sestre pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjega je zatvoren Dnevni boravak centra ‘Amadea’ i Dječji vrtić ‘Sunčev sjaj Nazaret’ – izvijestili su iz samostana.

Napominju kako je u samostanu trenutačno oko 180 sestara, a prosječna dob je 69 godina. 

– Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – poručili su iz đakovačkog samostana Milosrdnih sestara sv. Križa.

Osječko-baranjski županijski Stožer Civilne zaštite za 12 sati najavio je konferenciju za novinare. Piše:Jutarnji list

Foto:Pexels/ilustracija

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex