Plenković u posjeti Slavonskom Brodu, predstavio program i kandidate u petoj izbornoj jedinici

Plenković u posjeti Slavonskom Brodu, predstavio program i kandidate u petoj izbornoj jedinici

Sinoć je u Slavonskom Brodu boravio predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković gdje se zajedno s kandidatima HDZ-a na listi za petu izbornu jedinicu predstavio program stranke, ali i istaknuo sve što je Vlada učinila u zadnje 4 godine
Okupljene je pozdravio predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić, 4. na listi HDZ-a za petu izbornu jednici te istaknuo što se u mandatu Vlade Andreja Plenkovića napravilo u obrazovnom sektoru.
“Naša Vlada je to dobro prepoznala, ne samo kod visokog obrazovanja, već i u predškolskoj i školskoj dobi, tako smo u programu imali izgradnju 11 vrtića u iznosu od 55 milijuna kuna, neki su završeni, neki u završetku. 80 milijuna kuna je utrošeno u energetsku obnovu osnovnih škola. Riješili smo sve prepreke za Sveučilište. Tu je i jedan važan projekt za koji smo mi u Saboru posebno zalagali, a to je početak izgradnje osnovne škole za djecu s poteškoćama u razvoju ‘Milan Amruš’, trenutno je u pripremi natječajna dokumentacija. Zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske na svemu što su učinili za Brodsko-posavsku županiju i cijelu Slavoniju”, rekao je Ćosić.
Nositelj liste HDZ-a u petoj izbornoj jedinici i aktualni ministar financija Zdravko Marić podsjetio je na obveze koje si je Vlada zadala prije četiri godine i uspješnost u njihovu ispunjenju.
“Rekli smo da ćemo uravnotežiti proračun do kraja mandata, to smo učinili u drugoj godini mandata. Smanjili smo javni dug, a povećali kreditni rejting što znači za sve niže kamate te smanjili poreze. Donijeli smo i novi zakon o hrvatskim braniteljima i dali jedan pečat na najbolji način onima koji su najzaslužniji zašto smo danas ovdje u slobodnoj i najdražoj nam Hrvatskoj”, rekao je Marić te se osvrnuo na događaje u zadnjih nekoliko mjeseci krize uzrokovane epidemijom koronavirusom.
“Zaštita zdravlja i ljudskih života nam je bio primarni cilj, ali smo znali da mjere koje smo uveli će imati negativne posljedice na gospodarstvo, ali ni tu nismo čekali nego smo u najkraćem roku stavili u pogon određene mjere, najznačajnije su tu mjere potpore poslodavcima i poduzetnicima u isplati dijela plaća njihovim zaposlenicima. Samo u Brodsko-posavskoj županiji govorimo o 2320 poslovnih subjekata i oko 15 i pol tisuća zaposlenika”, rekao je Marić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je kako su na listi okupili sjajnu ekipu predvođenu s tri ministra iz tri slavonske županije.
“To su ljudi koji su se dokazali na lokalnoj razini. Mislim da HDZ ovdje za razliku od drugih lista ima najbolje kandidatkinje i kandidate. Ovo je jedna od naših najjačih izbornih jedinica i uvjeren sam da će lista broj 8 još jednom donijeti HDZ-u novih osam mandata u Hrvatskom saboru. Za to nam je potrebna vaša potpora, povjerenje i angažman. Mislim da smo u posljednje četiri godine zaista predano radili na ispunjavanju našeg programa, na trudu i zalaganju da Hrvatska bude bolja zemlja nego što je bila. Veliki dio ciljeva koji smo zacrtali smo i ostvarili. Danas su u Hrvatskoj prosječne plaće veće za 1150 kuna, naša ambicija je da prosječna plaća u cijeloj Hrvatskoj, ne samo Zagrebu, bude iznad 7600 kuna, da dignemo minimalnu plaću na 4250 kuna nakon što smo je u mandatu već digli za 100 eura, što je više nego zadnje dvije vlade prije nas, rekao je Plenković

ms/dm

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex