Škorin kandidat kažnjen zbog sukoba interesa: Svojem obrtu dao je u zakup javnu površinu…

Škorin kandidat kažnjen zbog sukoba interesa: Svojem obrtu dao je u zakup javnu površinu…

Martin Kordić, osmi kandidat na listi Domovinskog pokreta u V. izbornoj jedinici, osoba je koju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 25. siječnja prošle godine kaznilo s 5000 kuna jer si je kao načelnik općine Vođinci dao u zakup u 2014., 2015. i 2016. javnu površinu za ugostiteljski obrt čiji je vlasnik, čime je je prekršio prava dužnosnika.

Povjerenstvo je predmet dostavilo na daljnje postupanje tužiteljstvu radi utvrđenja ništetnosti ugovora. Postupak protiv Kordića pokrenut je na 161. sjednici Povjerenstva još 15. prosinca 2016., a odluka o pokretanju postupka Kordiću je dostavljena 19. veljače 2018. godine. bez ovlasti U svom očitovanju Kordić je potvrdio da je kao načelnik općine Vođinci i kao vlasnik obrta U2 za ugostiteljstvo, trgovinu i usluge sklopio ugovore o zakupu javne površine u 2014., 2015. i 2016. godini i da je istovjetne ugovore sklapao još od 2001. godine kad nije bio općinski načelnik.

Naveo je kako ima zaposlenog poslovođu, ali da on nije imao ovlast za sklapanje i potpisivanje ugovora pa ih je on morao potpisivati što je bilo suprotno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa. Povjerenstvo je tijekom postupka ustanovilo da Kordić u svojoj imovinskoj kartici nije skrivao da je vlasnik ugostiteljsko-trgovačko-građevinskog obrta U2 sa sjedištem u Vinkovcima.

Protiv Kordića se već vodio jedan postupak u kojem ga se oslobodilo sumnji u sukob interesa, ali je u ponovljenom postupku Povjerenstvo ipak ustanovilo da Kordić nije na osobu s kojom je sklopio ugovor o radu za mjesto poslovođe prenio poslove upravljanja obrtom i naložilo mu je da svoje postupanje uskladi s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa te mu izreklo novčanu kaznu od 5000 kuna, plativu u pet mjesečnih obroka po 1000 kuna. Kordiću je ostala mogućnost pokretanja upravnog spora u žalbenom postupku.

Osim postupka za sprečavanje sukoba interesa, Kordić je prijavljen i za utaju poreza od strane jednog svog bivšeg poslovnog partnera, koji ga je prijavio i za krađu traktora, ali je ta prijava odbačena, ali je policija od Kordića oduzela traktor i radni stroj, donosi Jutarnji list.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex