Općina Vrbje ugovorila projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“

Općina Vrbje ugovorila projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“

Načelnik Općine Vrbje, Igor Jurišić, 18. je lipnja sudjelovao na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli besprovatnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza II“ za projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“. Svečanost je održana u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Na svečanosti su sudjelovali Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskoga ustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar koji su uručili preko 100 ugovora odobrenih u sklopu Faze II ovog poziva.

Projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Cilj projekta “Zajedno za žene” je osnažiti i povećati stupanj samostalnosti kod 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja općine Vrbje, kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika. Ovim ćemo projektom pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I skupine, čime ćemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Zaposlene će žene pružati uslugu pomoći za 60 starih i nemoćnih korisnika. Sve zaposlene žene proći će edukaciju za gerontodomaćice, čime će se osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti. Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod. Tijekom projekta Općina će redovito obaviještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem društvenih mreža, službene web stranice Općine i web stranice projekta.

Ovo je prvi projekt koji je Općina Vrbje prijavila na natječaj iz Europskog socijalnog fonda kao nositelj i ponosni smo na činjenicu da su provedbena tijela u sustavu upravljanja ESI fondovima ocijenili projektnu prijavu s ukupno 106 od maksimalnih 110 bodova. Nadamo se da ćemo u narednom razdoblju biti jednako uspješni s prijavom i provedbom projekata koji će izravno utjecati na povećanje kvalitete života ljudi na području cijele općine Vrbje.

Kroz provedbu projekta ostvarit će se bolja suradnja lokalne samouprave i institucija što će omogućiti daljnje razvijanje i zajedničko planiranje prijenosa primjera dobre prakse odnosno širenja različitih vrsta socijalnih usluga, broja pružatelja kao i različitih skupina korisnika. Ovim projektom razvija se krossektoralno partnerstvo različitih institucija koje će biti nastavljeno kroz suradnju na lokalnim, regionalnim ili nacionalnim programima.

Sigurni smo kako će se kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnažiti i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Općina Vrbje kontinuirano radi na unaprijeđenju kvalitete života svojih žitelja, a ovaj projekt je tek jedan u nizu uspješnih napora koje ulažemo kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI fondove radili na kvalitetno planiranom ruralnom razvoju, te na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve naše sugrađane. Priopćeno je iz Općine Vrbje

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex