PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE (29.06.2020.)

Slavonski Brod, 29. lipnja 2020. U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 45, a sveukupan 50 (5 osoba ima službeno prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali žive u drugim dijelovima RH).

Tijekom jučerašnjeg dana stigao je pozitivan nalaz za jednu osobu s područja Đakovštine u Osječko-baranjskoj županiji, a koja radi kao učiteljica razredne nastave u OŠ Sikirevci. Svi njeni kontakti stavljeni su pod nadzor epidemiologa odnosno u samoizolaciju, a radi se o 12 učenika 1. razreda OŠ Sikirevci te o administrativnom osoblju škole (više učitelja, ravnateljica, pedagoginja, tajnik, računovodstveno osoblje, domar i čistačice). Škola je do daljnjeg potpuno zatvorena, a tijekom današnjeg dana bit će obavljena dezinfekcija svih školskih prostorija od za to ovlaštene tvrtke. U izolaciji se nalazi i načelnik općinskog Stožera CZ koji je i sam djelatnik škole. Na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji je trenutno ukupno 111 osoba.  

Danas se u Slavonski Brod vratila manja skupina radnika ĐĐ Montaže iz Švedske, sa gradilišta sa kojeg je ranije došlo dosta zaraženih osoba. Svi su odmah testirani u slavonskobrodskoj bolnici te se nalaze u kućnoj izolaciji. Prethodno su dvaput testirani u Švedskoj, nalazi su bili negativni te se ne očekuju problemi kao s prethodnim skupinama u smislu pozitivnih osoba.

Tijekom vikenda provedena su ukupno 22 nadzora rada noćnih i disco klubova te sličnih ugostiteljskih objekata, a nadzor su, sukladno odluci nacionalnog Stožera CZ, proveli timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. U 6 slučajeva utvrđene su nepravilnosti odnosno kršenje Odluke o kontroli pridržavanja Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova, u 6 slučajeva klubovi nisu radili, a u 10 nadzora nisu zatečene nepravilnosti.     

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja te kulturnih programa i manifestacija na maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja istih.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex