Totalni kaos među Škorinim kandidatima. Tuga Tarle ograđuje se od afera i ne želi u Sabor…

Totalni kaos među Škorinim kandidatima. Tuga Tarle ograđuje se od afera i ne želi u Sabor…

Tuga Tarle, kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta u X. jedinici, putem društvenih mreža obratila javnosti, njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nezavisna kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta, izborna jedinica broj X., lista broj 8, kandidat pod brojem 6

JAVNO OČITOVANJE

Nakon nedavnih učestalih napada na osobu gospodina Miroslava Škore, nositelja liste Domovinskog pokreta i neke od kandidata na toj listi, kao nezavisna kandidatkinja na listi br. 8 Domovinskog pokreta u izbornoj jedinici br X. odlučila sam javno očitovati svoju zabrinutost trenutačnom situacijom.

Ne upirući prst u nikoga, pogotovo ne uzimajući zdravo za gotovo napise pojedinih hrvatskih medija koji su često proizvod žutila i blaćenja “nepočudnih” im ljudi, moram se ograditi od pojava koje bi na bilo koji način dovele u pitanje, osim kredibiliteta Domovinskog pokreta, i moj osobni.

Zato sam odlučila da u slučaju da se bilo tko od ljudi za koje bi se eventualno dokazalo da su sudjelovali u nečasnim radnjama u prošlosti, a bili su kandidati na listi Domovinskog pokreta ni na koji način ne povezuju s mojim imenom i djelom čak ni pod uvjetom da mi birači povjere saborski mandat, kojega bih se u tom slučaju bez sustezanja odrekla.

Sukladno pozitivnim zakonskim odredbama, u takvim okolnostima, bila bih spremna nakon izbora za Hrvatski sabor dati na raspolaganje mandat onome kojemu bi to lege artis bilo moguće ustupiti.

Na kraju želim jasno izraziti da zastupam čestitost u politici, te od toga ni pod koju cijenu neću odstupiti pa to želim i ovom mojom izjavom potvrditi.

S poštovanjem,

Tuga Tarle
U Zagrebu, 28. lipnja 2020.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10224296583301207&set=a.1161040585171&type=3&theater
0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex