Kelemen: Ugušilo se 1000 svinja, HDZ-ovac ogorčen tračevima koji se šire

Kelemen: Ugušilo se 1000 svinja, HDZ-ovac ogorčen tračevima koji se šire

Tisuću svinja ugušilo se ovog vikenda na farmi u varaždinskom Kelemenu. Policijskim se očevidom zaključuje da je “došlo do kvara na električnim instalacijama, zbog čega se isključila automatska sklopka za napajanje ventilacijskog sustava strujom”.

– Zbog toga nije bilo dovoda svježeg zraka u prostore u kojima su se nalazile svinje – zaključuje policija u svom izvješću.

Veliki dioničar poduzeća kojemu pripada i farma za tov svinja saborski je zastupnik HDZ-a Josip Križanić.

Na pitanje Jutarnjeg nije li standard da ovakve farme imaju GPS za praćenje rada elektronskog sustava koji alarmira svaku abnormalnost rada, a koji dežurne službe anonimno prate, Križanić odgovara:

– Struje je bilo, izbacila se samo sklopka od ventilacije pa se alarm nije upalio – rekao je.

Na insinuacije koje se šire varaždinskim krajem da se “morti radi o namjerno izazvanom incidentu zbog osiguranja, jer nema turističke sezone pa farme ne znaju kud bi s mesom”, Križanić, kojega je stranka zaobišla na izbornoj listi, indisponirano govori:

– Je, 30 ljudi danonoćno radi da riješimo uginule svinje, zato što sam ih ja ubio. One koji to tvrde, zubima bih… Ma, nemam živaca – ljut je.

Na pitanje jesu li svinje bile osigurane i koliko vrijede odgovara da jesu i da je šteta milijun kuna.

– Sami smo tovarili svinje na kamione ‘Agroproteinke’ koji će ih odvesti u kafileriju na zbrinjavanje ostataka – kaže Križanić. Piše Jutranji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex