Policajac kojem je ozlijeđeno dijete napao kolege pa su ga uhitili, privedene još 3 osobe

Policajac kojem je ozlijeđeno dijete napao kolege pa su ga uhitili, privedene još 3 osobe

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

ZAGREB: Nakon prometne nesreće u nedjelju u večernjim satima u kojoj je ozlijeđeno dvoje djece, napetost i nervoza koji su zavladali kod roditelja ozlijeđenih mališana izmakla je kontroli pa se jedan od očeva, inače zagrebački policajac, uhvatio u koštac s kolegama na očevidu.

Rezime svega su kaznene prijave koje su podnesene protiv 39-godišnjeg policajaca koji je izvan službe počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, dok su druga dvojica njegovih susjeda vršnjaka te jedan 35-godišnjak prijavljeni za prisilu prema službenoj osobi.

A tu nevoljama za uzrujanog 39-godišnjeg policajaca čije je dijete ozlijeđeno nije kraj jer je, rješenjem načelnika PUZ-a udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti te će protiv njega ići zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

Sve je počelo 28. lipnja oko 22.10 sati u Ulici Veselišće u zagrebačkim Remetama kada je 20-godišnji vozač Mazde 5 nadomak Ulice Remete, udario vozilom jedno dijete, a ubrzo zatim i još jedno u trenutku dok su prelazili cestu.

Oba djeteta su teško ozlijeđena i kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb, a zagrebački policajci su pristigli na mjesto događaja obaviti očevid pritom ni ne sluteći da će situacija izmaknuti kontroli.

Dakle, 20-ak minuta nakon nesreće došlo je do, kažu iz zagrebačke policije, narušavanja javnog reda i mira od strane građana koji su se nalazili u blizini pa je na mjesto očevida poslano pojačanje.

– U jednom trenutku je 39-godišnjak, policijski službenik čije je dijete ozlijeđeno u navedenoj prometnoj nesreći, krenuo prema službujućem policajcu s namjerom da ga udari. Pritom ga je vrijeđao i na njega ponovno pokušao nasrnuti, no tad su u pomoć stigli i drugi policajci pa su kolegu izvan službe svladali i priveli. Za vrijeme uporabe sredstava prisile, na policijske službenike nasrnulo je više osoba koje su ih htjele spriječiti u privođenju kolege u civilu – objasnili su iz PU zagrebačke intervenciju dodajući da su osim vlastitog kolege priveli još tri osobe na kriminalističko istraživanje u službene prostorije.

U nastalom derneku dvojica policajaca su lakše ozlijeđena, a po dovršetku obrade četvorka je predana pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave, piše Jutarnji list.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex