U Osječko-baranjskoj 16 novozaraženih, evo kakvo je stanje u ostalim županijama…

U Osječko-baranjskoj 16 novozaraženih, evo kakvo je stanje u ostalim županijama…

U zadnja 24 sata Osječko-baranjska županija bilježi 16 novih osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je deset s područja Đakova gdje se pojavilo novo žarište zaraze, a svi novozaraženi kontakti su ranije oboljelih.

 Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u srijedu kako su u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo obrađena 144 uzorka, od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

Deset ih je s područja Đakova, tri iz Kopačeva, a po jedna iz Osijeka, Dalja i Batine.

Iz Stožera napominju kako su na području županije trenutno 173 osobe pozitivne na koronavirus, najviše s područja Đakova i okolice, potom Osijeka, a oboljelih, ukupno pet, sada ima i na području Baranje.

Na bolničkom praćenju u osječkom KBC-u nalazi se 29 pacijenata, međutim nitko nije na respiratoru niti je u težem zdravstvenom stanju.

U samoizolaciji je ukupno 1.630 osoba, od kojih su 43 od jučer pod tom mjerom. Policija je u zadnja 24 sata obavila 109 samoinicijativnih provjera samoizolacije, a sve su osobe zatečene na prijavljenoj adresi.

.

Vukovarsko-srijemska županija

Još jedna osoba iz Bapske zaražena je koronavirusom – pokazala je analiza 58 uzoraka, koliko je obrađeno u posljednja 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije, izvijestio je tamošnji Stožer. Jedna je osoba hospitalizirana, dok se ostalih 9 nalazi na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 273 osobe, od čega su njih 176 kontakti oboljelih, javlja HRT.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji dvije su novooboljele osobe. Riječ je o bliskim obiteljskim kontaktima ranije oboljele osobe. Novozaraženi su već bili u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nema niti jedne osobe, a sve oboljele osobe imaju blažu kliničku sliku. U samoizolaciji su 73 osobe, a u posljednja 24 sata evidentirano je jedno kršenje samoizolacije.

Požeško-slavonska županija

Još sedam osoba je pozitivno na koronavirus na području grada Požege, javlja Portal Požega.eu . Navodno je zaraženo šest osoba iz naselja Bankovci koji su bli u kontaktu s dvije osobe koje su se vratile iz Njemačke. Navodno je zaražen i mladić iz Požege koji je boravio u jednom zagrebačkom noćnom klubu.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji 74. dan za redom nema novooboljelih osoba. U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 6 osoba uzimanjem uzoraka.

Zadarska županija

Iz Zadra je priopćeno kako na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba, a da je u samoizolaciji je 407 osoba. Jučer je napravljen 91 test . Policija nije zabilježila nijedno kršenje mjere samoizolacije. Gradonačelnik Branko Dukić negativan je na koronavirus i od danas više nije u samoizolaciji.

Istarska županija

Nema novooboljelih na području Istarske županije u protekla 24 sata, objavio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Primorsko-goranska županija

IZ Rijeke je priopćeno da je u posljednja 24 sata na području županije jedna osoba novooboljela od Covida. Radi se o hrvatskom državljaninu koji je stigao iz Srbije. Prenosi: Jutarnji

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex