Kekin potvrdio da će podržati Bernardića: ‘Napravit ćemo sve da spriječimo desnu vlast u Hrvatskoj’

Kekin potvrdio da će podržati Bernardića: ‘Napravit ćemo sve da spriječimo desnu vlast u Hrvatskoj’

Kekin kaže da je njegova intencija pomoći političkoj opciji kojoj vjeruje i koju prati godinama

Nikad prije na izbornim listama u Hrvatskoj nije bilo toliko pjevača.

Politika me je u životu uvijek pratila u stopu, pjevao je Mile Kekin, a o razlozima aktivnog participiranja u politici s razgovarao je s Adrianom de Vrgnom.

Kekin kaže da je njegova intencija pomoći političkoj opciji kojoj vjeruje i koju prati godinama, još od vremena ”Varšavske”. 

“Ušao sam da pomogem na vidljivosti, da svojim poznatim licem pridonesem”, kazao je.

Upitan hoće li u slučaju da u Sabor uđe preferencijski svoj glas prepustiti Radi Borić, Kekin kaže da će prvo sjesti i razgovarati sa suprugom.

“Zec je još daleko u šumi. Vidim da rastemo, nadam se da ćemo iznenaditi momke u desnom kutu”.

Što se tiče suradnje s lijevim političkim opcijama Kekin kaže da prema trenutno situaciji ne ulaze u izvršnu vlast, ali će napraviti sve da spriječe desnu vlast u Hrvatskoj.

“Mi smo jasni od početka. Ako budemo imali puno mandata, razgovarat ćemo o tome”, kazao je.

Zabrinut je što se izbori održavaju u doba korone jer misli da će građani prije svega izgubiti povjerenje u Stožer koji je, kako kaže, puno toga dobro napravio.

“Mi smo kao građani vjerovali njihovim mjerama, ali ove zadnje su vrlo konfuzne. Vidimo u Županji veliki koronaparty, otvorene su granice s BiH i Srbijom…”, kaže Kekin i dodaje da to sigurno na neki način dovodi u pitanje regularnost izbora.

“Imamo situaciju da je starijima u domovima onemogućeno glasanje, to definitivno stavlja veliki upitnik na regularnost izbora”.

Ne isključuje mogućnost da netko od aktera, nezadovoljan rezultatom, odluči pravnim putem osporiti rezultate izbora.

Na pitanje o Davoru Bernardiću Kekin je nakon dubokog uzdaha poručio: ”Ako je najbolja opcija, mi smo tu. To ćemo vidjeti, mi ćemo sve raditi da ne dođe desna vlast”.

“Ideja da će na ključne pozicije doći ljudi koji bi ženama branili pobačaj i sve ono što su izjavljivali tijekom kampanje je malo zabrinjavajuća u 2020.”, kazao je Kekin i složio se s tvrdnjom voditelja intervjua da je u toj konstelaciji snaga Bernardić dobar izbor.

I unutar platforme Možemo! naziru se ”nevolje u raju”. Špigl je izjavio da je bila greška pozvati Peović iz Radničke fronte u koaliciju.

“Koalicija s Radničkom frontom je odlučena većinom glasova koalicije Možemo!. Mi smo se dokazali u Gradskoj skupštini u zadnje tri godine da smo čvršći i od mnogih tradicionalnih brakova, a kamoli ovakvih prenesenih Facebook mišljenja”, rekao je Kekin te napomenuo da se radi o pojedinačnom mišljenju jednog člana.

“Mi smo čvrsti, skupa izlazimo na izbore i planiramo veliki party u nedjelju”.

Kekin i njegova supruga nisu jedini bračni par koji pve godine izlazi na izbore.

“Mi smo u poziciji da smo oboje na istoj listi, ja 14., ona 11. u 7. izbornoj jedinici koja obuhvaća i moje Gajnice, po tome se vidi da ne lovimo nikakve saborske mandate, osim eventualno preferencijskim putem. Mi smo čistih srca ušli u to, vjerujemo u te ljude koje poznajem 10-ak godina, opravdali su moje povjerenje.”

Osvrnuo se i na velik broj pjevača koji su se našli na izbornim listama.

“Ne postoji nikakva visoka škola za političare, svatko tko želi – može. Mene uvijek iznenadi kad vidim da osobe za koje nisam znao da imaju ikakva politička uvjerenja, a kamoli koherentna i artikulirana, da se bace u politiku”.

Tuđman ili Tito? Kekin kaže da je definitivno na strani antifašizma.

“Iako u jednu ruku obojica, ali gledajući unatrag, Tito je ostavio veći trag u svjetskoj povijesti”, zaključio je Kekin na RTL televiziji

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex