U Zagrebu 19 novooboljelih, u Osječko-baranjskoj županiji čak 24 nova slučaja zaraze koronavirusom

U Zagrebu 19 novooboljelih, u Osječko-baranjskoj županiji čak 24 nova slučaja zaraze koronavirusom

12:24 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 148 obrađenih testova, danas je 5 novooboljelih osoba pozitivnih na covid infekciju. 3 osobe su iz Splita, 1 osoba iz Segeta i 1 osoba iz Prološca. Jedna osoba iz Splita i osoba iz Segeta testirane su u Zagrebu gdje i nalaze te će u Zagrebu bit epidemiološki i obrađeni. Piše Dnevnik.hr

Dvije novooboljele osobe iz Splita i osoba iz Prološca kontakti su prethodno potvrđenih oboljelih osoba. 246 osoba se nalazi u samoizolaciji. 2 osobe su hospitalizirane u KBC-u Split od kojih se jedna nalazi na respiratoru.

12:09 Zagrebački Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije objavio je da su u Zagrebu zabilježena 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

11:43 Još jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi s područja Grada Šibenika koja je bila u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe iz druge županije, a vezano za teniski turnir u Zadru.

Trenutno je na području te županije 5 aktivnih slučajeva. Tri oboljele osobe su s područja Grada Knina, jučer popodne pozitivna muška osoba s prebivalištem u Zagrebu, gdje je i zaražena, s trenutnim boravištem na području Grada Vodica i danas pozitivna ženska osoba s područja Grada Šibenika. Sve oboljele osobe imaju blage kliničke simptome i nisu hospitalizirane.

11:02 U Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su čak 24 nova slučaja zaraze. Osam novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.

Na području Osječko-baranjske županije trenutačno je ukupno 197 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 28 nalazi na bolničkom praćenju u KBC-u Osijek, s tim da su jučer hospitalizirane tri osobe, dok su četiri otpuštene na kućno liječenje. Nema pacijenata na respiratoru.

Povećani broj novozaraženih odrazio se i na povećanje broja osoba u samoizolaciji, kojih je na području Osječko-baranjske županije ukupno 1709, s time da je u posljednja 24 sata pod tu mjeru stavljeno 97 kontakata oboljelih.

10:33 Stožer Karlovačke županije izvijestio je jutros kako su od ukupno 60 testiranih brisova tri pristigla pozitivna, od čega jedan u Karlovcu te dva u Ogulinu. Epidemiolozi još utvrđuju kontakte zaražene osobe u Karlovcu te se zasad ne zna gdje se osoba zarazila. Novooboljeli u Ogulinu bili su u samoizolaciji te su kontakti ranije oboljele osobe iz Ogulina.

U Karlovcu je tijekom jučerašnjeg dana testirana 41 osoba, a u Ogulinu njih 19. S trenutačnim stanjem, u Karlovačkoj županiji sada je 12 oboljelih (sedam iz Karlovca, četiri iz Ogulina, jedna osoba iz Slunja koja živi u Zagrebu).

9:53 Iz Požeško-slavonske županije izvijestili su o deset novozaraženih. Potvrđeno je da su jučer i danas testirane osobe koje su bile suspektne te je sveukupan broj oboljelih na području županije sada dvadeset. Devetnaest je osoba u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba.

Zbog trenutačne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019

9:46 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (po jedna osoba iz Borova, Vinkovaca, Rokovaca i Ivankova te tri iz Starih Mikanovaca).

Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 58, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutačno je u županiji jedna osoba hospitalizirana zbog koronavirusa.

9:35 Istarski stožer izvijestio je kako su tijekom posljednja 24 sata potvrđena dva slučaja zaraze. Radi se o uvezenim slučajevima, stranim državljanima koji su doputovali iz SAD-a.

9:30 Ministar zdravstva Vili Beroš u Splitu je jutros izjavio kako tijekom jutra nije bilo većih skokova u broju oboljelih od korone te rekao da ne očekuje rast veći od jučerašnjeg, eventualno za jednog ili dva pacijenta. 

9:00 Jedna je novooboljela osoba na području Zadarske županije. Riječ je o starijem muškarcu koji je sinoć s febrilitetom zaprimljen na hitni prijem Opće bolnice u Zadru te je rutinskim testiranjem ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus. Starija osoba je s područja ličkog dijela županije i najvjerojatnije se zarazila kontaktima iz inozemstva. Zadržan je na COVID odjelu OB-a Zadar.

8:40 Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom i u toj županiji samo je jedna pozitivna osoba.

8:33 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirano je 15 osoba i svi su nalazi negativni.

8:00 Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo u razgovoru za Dnevnik Nove TV objasnila je da ne strahuje da će Hrvatska ostati bez lijekova za terapiju koronavirusa i cjepiva. Objasnila je kako, ako se pokaže da je deksametazon jako dobra terapija, Hrvatska nema razloga za brigu jer je taj lijek kod nas lako dostupan i vrlo povoljan. U slučaju pronalaska cjepiva Soldo je kazala kako se posljednjih mjeseci radi na uvjetima da svaka država članica EU-a dobije dio sukladno potrebama po povoljnoj cijeni. Više čitajte ovdje.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex