Bandić o žetončićima u novoj Vladi: “Bit će ih koliko bude nezadovoljnih svojim strankama”

Bandić o žetončićima u novoj Vladi: “Bit će ih koliko bude nezadovoljnih svojim strankama”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u N1 Studiju uživo rekao je da se nada čvrstom klubu Stranke rada i solidarnosti u Saboru. Za sebe kaže da, kao gradonačelnik Zagreba, 365 dana i 16 sati dnevno sluša građane i njihove probleme.

“Što bi neki dali da su šest puta izabrani za mjesto gradonačelnika”, nastavlja Bandić i dodaje kako nitko u Europi to nije ostvario. 

“Moje je da delam, a njihovo da kritiziraju”, odgovara na kritike da Zagreb nakon potresa nije obnovljen te kako nemaju svi građani krov nad glavom. Zašto Zakon o obnovi Zagreba još nije donesen, treba pitati ministra Štromara, poručuje zagrebački gradonačelnik.

Upitan je li pravovremeno reagirao nakon potresa, rekao je da je jedini reagirao, što mu je i dužnost. Na konstataciju da Predrag Štromar kaže kako Zakon nije donesen zbog natezanja s Bandićem, gradonačelnik Zagreba odgovara: “Trebamo stvar uozbiljiti… Mislim da nije rekao tako, mislim da ste ga slobodno interpretirali. Zna se tko je bio dužan donijeti, zna se tko nije donio.”

Na pitanje li mu žao što je glasao za raspuštanje Sabora, s obzirom na to da se Plenković odmiče sada od njega, kaže da se ne odriče ni on Plenkovića, a ni Plenković njega. Plenković ga nije razočarao, govori Bandić, “ja mogu jedino razočarati Zagrepčane, i oni mene”.

Bi li opet išao s Plenkovićem, rekao je da će ići s Vladom kojoj budu u interesu projekti za bolji život građana.

Je li mu draži Plenković ili Bernardić: “Nema tu ljubavi, nisam sklon muškarcima”

“Nema tu ljubavi, nisam sklon muškarcima”, odgovara je li mu draži Plenković ili Bernardić. Da ne obnaša dužnost gradonačelnika, kaže kako bi on najbolje radio posao premijera.

Za sebe kaže da nije slatkorječiv kao gospodin Škoro. “Ja sam šljaker koji se dokazao vodeći pola Hrvatske posljednjih dvadeset godina.”

Zašto je nazvao žetončićima one koji su iz drugih stranaka prešli u njegovu, Bandić kaže da je to njegov kolokvijalni naziv, rečen,” malo u šali, malo u zbilji” i dodaje kako nitko nije savršen. “To je demokracija.”

Hoće li ih biti i u novoj vladi, odgovara: “Žetončića će biti koliko bude nezadovoljnih svojim strankama.”

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex