Bernardić nakon izbornog poraza Restarta: Spreman sam otići…

Bernardić nakon izbornog poraza Restarta: Spreman sam otići…

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je govor u središnjici stranke na Iblerovom trgu nakon poraza Restart koalicije na parlamentarnim izborima.

“Naravno da nije lako govoriti nakon ovakvog izbornog rezultata. Dopustite da se obratim građanima RH i svima vama, dopustite mi da vam zahvalim. Svima koji su danas glasali, bez obzira za koga su glasali. Vi ste preuzeli odgovornost i zato vam želim zahvaliti. Hvala svima koji su nama dali glas”, rekao je Bernardić, pa nabrojio što je sve SDP napravio kad je u dva navrata osvojio vlast u Hrvatskoj.

“Za nas socijaldemokrate istina je uvijek bila ključna misao vodilja. SDP je vodio Hrvatsku dva puta i u ta dva puta ojačali smo društvo. Digli smo pklaće, mirovine, standard, jačali institucije, civilno društvo… Kruna je bila kad smo Hrvatsku uveli u EU”, nabrojio je Bernardić.

“Da, to je SDP i to je Restart koalicija. Mi smo 30 godina na braniku osobnih sloboda i u borbi protiv diskriminacije i u borbi za sve one ugnjetavanje i potlačene. 

Vjerujemo u otvorenu, modrenu, tolerantnu Hrvatsku u kojoj svaki čovjek, bez obzira odakle dolazi, zaslužuje jednaku sigurnost, pravnu zaštitu i šansu za uspjeh. Naravno da je ovaj rezultat loš za SDP. Spreman sam otići, ali SDP ide dalje. Idemo dalje naslikati i dovršiti onu Račanovu sliku Hrvatske koju nam je ostavio u amanet”, rekao je Bernardić.

“Čestitam izbornom pobjedniku, to je HDZ i Andrej Plenković. Primite moje čestitke”, zaključio je Bernardić svoj govor u središtu stranke. Prenosi N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex