Vinko Grgić preferencijalnim glasovima do Sabora…

Vinko Grgić preferencijalnim glasovima do Sabora…

Održani su još jedni parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj, s obzirom na okolnosti, izbori koji će se dugo pamtiti i dugo govoriti o njima.

Niti jedna agencija koja se bavi istraživanjem preferencija političkih stranaka, kao ni mnogi analitičari, nisu mogli predvidjeti ovakav premoćni rezultat Hdz-a i politički brodolom SDP-a

Nikome nije jasno zašto je predsjednik SDP-a Davor Bernardić političku kampanju gradio na koaliciji bez pokrića, sakupljenu od ljudi upitnog političkog legitimiteta, umjesto da ju gradi na svojim uspješnim gradonačelnicima i načelnicima iz redova SDP-a koji uživaju povjerenje birača u svojim izbornim jedinicama i koji su nazivu “Restart” trebali dati potpuni smisao.

Foto:Restart

Zbog čega je Davor Bernardić tim istim koalicijskim partnerima dao 14 ulaznih mjesta na listama dok je sa druge strane vlastite kadrove,mlade i uspješne,ostavio da se preferencijalno bore za ulazak u Sabor politička je enigma na koju možda nikad nećemo dobiti odgovor.

Iako je od strane predsjedništva SDP-a imanovan za koordinatora za petu izbornu jedinicu nikome nije jasno, niti je ponudio odgovor, zašto je Vinko Grgić stavljen na rubno četvrto mjesto.

Da birači vjeruju Vinku Grgiću, pokazali su svojim preferencijalnim glasovima uz pomoć kojih je Vinko Grgić izborio mandat u petoj izbornoj jedinici. Analizirajući rezultate izbora vidljivo je da su, osim novogradiščana, za Vinka Grgića glasali birači i na drugim biračkim mjestima u petoj izbornoj jedinici gdje SDP nikada do sada nije imao rezultat jer je ona tradicionalno utvrda HDZ-a.

Vinko Grgić diplomirani inženjer arhitekture, poduzetnik s 20 godišnjim iskustvom, na čelo Nove Gradiške došao je na izvanrednim izborima 2016. godine, a mandat je potvrdio pobjedom u prvom krugu izbora 2017., osvojivši čak 62,04 posto glasova.

ms/DM

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex