Splićanka šokirana viđenim: Sestre su govorile ‘ako je on ima koronu, nafrkali smo svi’

Splićanka šokirana viđenim: Sestre su govorile ‘ako je on ima koronu, nafrkali smo svi’

Dvije medicinske sestre su ispred pacijenata koji su čekali pričale o čovjeku koji je imao visoku fibru i “otiša”, a svi oni “oko njega bez zaštite. Ako je ima koronu, nafrkali smo svi”. I onda misliš da govore o nekome slučaju od ko zna kad, a nakon 10 minuta na kolicima izguraju tilo pokriveno lancunon iz ambulante uz čija vrata čekaš svoj red – ispričala je Splićanka iskustvo koje je doživila prošli tjedan u splitskoj bolnici Križine, a koje ju je, kaže, šokiralo.

Prije ulaza na hitni prijem je njoj, kao i svima ostalima, izmjerena temperatura i morala je ispuniti COVID-19 izjavu. Tim više ju je šokiralo viđeno unutar hitnog prijema. Dodaje i da odmah nakon šta su izašli s tijelom, u tu prostoriju je ušla čistačica. Kroz zatvorena vrta moglo se osjetiti jak smrad dezinficijensa, opisala je Splićanka za portal Dalmacija Danas.

– Doveli su čovika, pozvonili i čekali. Prošlo je debelih 15 minuta. Zovu na fiksni hitne, pa priko motorole, pa ne znam više kako su ih dobili da otvore i prime čovika. A najbolje od svega, kad su ušli saznam da čovika steže u livoj strani prsiju, bol se širi u livo rame i trne liva ruka…  Odustajen od izjave da su ljubazni i profesionalni, prije će bit da su kaotični. Nakon tri pune ure čekanja, obrade i opet čekanja (nalaza), mater zbog koje sam tu me pošalje po sendvič. Vraćan se, al me sestra na vratima ne pušta unutra i pita da ko me pustija prije, da ona sigurno nije. Tada mi tek govori da pratnja ne smi bit unutar bolnice nego isprid, i da mi  je bolje bit vanka, da su danas imali dva suspektna slučaja korone – govori Splićanka koju su ipak nakon nekog vremena pustili unutra kada je njezinu majku trebalo odvesti do WC-a. Prenosi Večernji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex