UŽIVO Novi prosvjed u Beogradu, tisuće prosvjednika pred Skupštinom traži ostavku Vučića. Napadnut Sergej Trifunović, pukla mu arkada…

UŽIVO Novi prosvjed u Beogradu, tisuće prosvjednika pred Skupštinom traži ostavku Vučića. Napadnut Sergej Trifunović, pukla mu arkada…

Nakon sinoćnjih nasilnih prosvjeda, Beograd je danas pod opsadom policije, a građani su s platoa Filozofskog fakulteta krenuli u novi prosvjed i ponovno se okupili pred zgradom Skupštine.


Prosvjednici su se oko 18 sati okupili ispred zgrade Filozofskog fakulteta u Beogradu i krenuli u novi prosvjed, javlja Nova.rs. Uskoro su stigli pred zgradu Skupštine gdje ih je dočekao kordon policije. 

19:19 Situaciju u Beogradu u Dnevniku Nove TV komentirao je novinar i analitičar Slobodan Stupar

“Ljudi su već dugo nezadovoljni Vučićem, ovo što je bilo je jučer je samo kap koja je prelila čašu. Vučić je pobijeđen i ukinuo je policijski sat, on je uplašen i sve slabiji te zato optužuje obavještajne službe. Bit će opasno kad dođe jesen i kad se osjete ekonomske posljedice koronakrize”; rekao je Stupar.

Poručio je kako Srbija ide u krizno vrijeme.

“Vučić je namjesnik stranih zemalja koje su ga ovdje instalirale. Dobio je vlast bez opozicije. Srbija je sada kao komunistička zemlja. Izbora nije bilo, to je bila klasična prevara i vrlo je mali broj sudjelovao u njoj jer su priredili bojkot”, rekao je Stupar. 

19:13 Nova.rs javlja kako su ispred Skupštine Srbije prosvjednici napali lidera Pokreta slobodnih grđana, Sergeja Trifunovića. “Šta ćeš ti ovdje?”, “Odlazi”, dovikivala je grupa mlađih građana, dok je ekipa oko Trifunovića odvukla glumca u drugom smjeru 

Polijevali su ga vodom i gađali limenkama piva, a Trifunović je otišao je s razbijenom arkadom

18:45 Prosvjeduje se i u Novom Sadu. Više stotina građana traže ostavke Nebojše Stefanovića, Vladimira Rebića, Aleksandra Vučića i raspuštanje kriznog stožera

18:38 Prosvjednici su stigli pred zgradu Skupštine gdje ih je dočekao policijski kordon 

18:20 Jedna grupa građana koja nije htela pratiti političare skrenula je prema Skupštini Srbije, a druga grupa je otišla do Predsedništva

18:15 Više stotina prosvjednika potom je krenulo marširati ulicama Beograda uzvikujući pritom “Vučiću, lopove”, “Vučiću, pederu” i “Vučiću, leči se”

18:12 Janko Veselinović iznio je zahtjeve – formiranje novog kriznog stožera i preuzimanje odgovornosti za jučerašnje policijsko nasilje

“Ovaj Krizni stožer zbog odlučivanja od strane Aleksandra Vučića izgubio je povjerenje”, rekao je Veselinović, dodajući da “mnogi njegovi članovi moraju kazneno odgovarati”.

18:10 Među okupljenim građanima su lideri opozicije predsjednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović, Demokratske stranke Zoran Lutovac, stranke Pokret za za preokret Janko Veselinović.

Policijski kordoni ispred Skupštine

Ispred Skupštine Srbije tijekom dana su formirani policijski kordoni, a društvenim mrežama šire se snimke kolona policijskih vozila na putu iz Novog Sada prema Beogradu.

“Us*o se žvalavi, sve jedinice hrle ka Beogradu, moramo biti pametniji od njih večeras”, napisao je jedan korisnik Twttera uz snimku policijskiih vozila na putu za Beograd. 

Podsjetimo, Vučić je danas za prosvjede okrivio “desničarske organizacije” i “lica inozemnih službi”. Pozvao je ljude da ne izlaze na prosvjede te otkrio kako policijskog sata ipak neće biti, a konačen mjere za vikend bit će donešene sutra.

Na konferenciji za medije Vučić je oštro napao hrvatske medije. Piše Dnevnik.hr

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex