Lenart nakon sastanka HSS-a: Predsjedništvo nije tražilo ostavku Kreše Beljaka…

Lenart nakon sastanka HSS-a: Predsjedništvo nije tražilo ostavku Kreše Beljaka…

Glavni tajnik HSS-a Željko Lenart nakon sastanka predsjedništva HSS-a rekao je da nije bilo značajnih tema, već se razgovaralo kao što je to uobičajeno o događajima u stranci.

Sukladno statutu HSS-u slijedi izborna skupština koja je već raspisana, otkrio je glavni tajnik HSS-a Željko Lenart. Komentirajući eventualnu ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka rekao je:

“O sudbini predsjednika stranke odlučuje skupština. Predsjedništvo nije tražilo ostavku Kreše Beljaka. Na svakim izboirma postoje kandidati, još uvijek ih ne znamo, otvoren je kandidacijski postupak.”

Na pitanje što je sa Sanaderovim ministrom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidarom Pankretićem, rekao je: “On se svako malo pojavljuje, ne znam šali li se ili je ozbiljan. Vidjet ćemo kad se dovrši postupak hoće li se kandidirati.”

S obzirom da je u Sabor ušla i Marijana Petir, bivša HSS-ovka, na pitanje može li doći do pomirbe i eventualnog osnivanja kluba, Lenart odgovara: “Tko je gospođa Petir?”

Istaknuo je da slijedi analiza izbora. Premda nisu zadovoljni rezultatom, Lenart je rekao da su oni bolji nego 2011. ili 2015.

“Predsjedništvo je idući tjedan, nismo dogovorili točno koji dan. 30. srpnja je skupština, s obzirom na situaciju želimo da se to odradi”, dodao je i rekao da trenutno u stranci “nema značajne oporbe koja bi u ovom trenutku mogla mijenjati rad stranke”.

“Svi članovi predsjedništva su digli ruke na ovakav izlazak na izbore, ne vidim zašto bi sad razmišljali drugačije ako su podržavali takav način izlaska na izbore. Nije predsjednik sam odlučio, to smo zajedno dogovorili”, rekao je o izlasku na izbore, ali krivnju prebacio ni na koga:

“Ovi izbori su bili specifični, pojavile su se nove snage. Rezultat je kakav je, nismo zadovoljni, ali nismo ni propali, i dalje smo parlamentarna stranka koja će svoje stavove i programe moći prezentirati u Saboru.” Prenosi N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex