Pupovac o porukama iz Domovinskog pokreta: “Neće biti nikakvog sumraka ako manjine uđu u Vladu. Ovom društvu treba da izađe iz grča”

Pupovac o porukama iz Domovinskog pokreta: “Neće biti nikakvog sumraka ako manjine uđu u Vladu. Ovom društvu treba da izađe iz grča”

Gost Dnevnika Nove TV bio je Milorad Pupovac s kojim je razgovarala Sabina Tandara Knezović.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u Dnevniku Nove TV komentirao je današnji sastanak u Banskim dvorima s Andrejem Plenkovićem.

“Mogu vam reći da predstoje usuglašavanja oko pitanja tko će iz redova SDSS-a biti potpredsjednik Vlade zadužen za društvene djelatnosti i ljudska i manjinska prava. To ćemo sasvim sigurno znati do ponedjeljka kada će biti održana sjednica Predsjedništva“, rekao je Pupovac.

Rekao je da je današnji sastanak s Plenkovićem bio vezan samo uz poziciju u Saboru i pozicija u Vladi.

„Sljedeći sastanci bit će vezani uz neke operativne pozicije, i uz program koji ćemo raditi zajedno sa Vladom“, objašnjava.

Komentirao je poruke iz Domovinskog pokreta koje kažu da je „sumrak da manjine odlučuju u hrvatskoj Vladi“.

„Nemam nikakvu poruku za njih, ali sumraka nikakvog sigurno neće biti. Ovom društvu treba tolerancija, otvorenost, ovom društvu treba da izađe iz grča, da bude opušteno i da razumije da nitko u ovom društvu nije prijetnja, da ni jedna manjina ni politički predstavnik manjina ne donosi sa sobom nikakvu prijetnju za Hrvatsku, njezino društvo, naciju i državu, nego naprotiv. Mi želimo progres, napreda, da se okrenemo budućnosti, i da stvorimo jednu naciju hrvatsku koja će biti inkluzivna, koja će sve svoje građane uzeti pod svoje krilo, a ne kao neke političke grupacije koje bi društvo dijelile“, poručuje Pupovac.

„Mi nismo pobožnici četnika i četničkih vojvoda. Jedan naš spot bio je da žena na svadbi nosi cedulju ‘Molimo vas, ne slušajte četničke pjesme jer ovdje ima i Hrvata’, i drugi gdje ista osoba na istom događaju nosi papirić i moli goste da ne slušaju ustaške pjesme jer ima i Srba. Mi između ta dva kvislinška pokreta u prostoru bivše Jugoslavije ne pravimo razliku“, kaže Pupovac.

Upitan zna li što se točno događa u Srbiji u svjetlu nasilnih prosvjeda koji bukte, Pupovac kaže kako su previše okupirani postizbornim razgovorima.

„Ali nas brine porast broja zaraženih i umrlih u Republici Srbiji i istovremeno tako masovni prosvjedi koji će povećati te rizike. Nadamo se da će vlasti iznaći načina da stvore ravnotežu“, kaže Pupovac.

Rekao je i kako ovog trenutka još nije sasvim jasno tko to ide protiv predsjednika Vučića.

„Jasno je da je Srbija izložena mnogim međunarodnim utjecajima i pod značajnim međunarodnim pritiscima bez obzira tko je predsjednik. Nema potrebe kriviti Hrvatsku, ni ovom ni u drugim slučajevima jer postoje međunarodni i svjetski igrači koji odlučuju o sudbini i procesima i u Srbiji i u cijeloj regiji i treba se usmjeriti na to kako da Srbija i Hrvatska više surađuju, a ne da se optužuju jer to je način kako jedni drugima mogu biti od pomoći da oslabe pritiske u međunarodnoj sferi“, zaključuje Pupovac.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex