Ruža Tomašić o kolegi koji će u Sabor sa 19 glasova: Dajte mu šansu !

Ruža Tomašić o kolegi koji će u Sabor sa 19 glasova: Dajte mu šansu !

Ruža Tomašić, predsjednica HKS-a, koja je na izborima skupila 8274 preferencijalnih glasova, ne vidi spornim što na jednu godinu umjesto nje u Sabor odlazi njen mladi kolega, koji je skupio 19 glasova. Rekla je da je kolega odličan i pronašla ovu olakotnu okolnost za malo glasova.

Marko Milanović Litre je osvojio 19 glasova na listi Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici, 435 puta manje od Ruže Tomašić, predsjednice stranke, koja je na izborima briljirala.

“Na toj listi samo smo ja i on iz HKS-a, a znate i samo da po Zakonu o izborima za hrvatski parlament stranačka osoba mijenja drugu stranačku osobu. On je svaki dan putovao na relaciji Zagreb-Split da bi nam donosio postere, spajao nas za razgovore za medije. Bio je ‘Katica za sve’. Sad ja vas pitam, kad bi on stigao lobirati za sebe, ako je radio sav taj posao?”, odgovorila je Tomašić.

“Cijelu kampanju sam govorila da sam do daljnjega u Europskom parlamentu, da ću se vratiti u lipnju sljedeće godine”, kazala je.

Da je mislila varati birače, rekla je, taj dio da će još jednu godinu ostati u parlamentu EU-a, zadržala bi za sebe, o tome ne bi govorila. Pozvala je N1 da “pogleda sve oni koji će zamjenjivati druge na mjestima u Saboru”.

“Ako nećete pisati o svima njima, onda je ovo jedna vrsta mobinga na nas”, pobunila se Tomašić.

Voditelj joj je uzvratio da N1 analizira sve liste, te je tako došao do toga da se kod Domovinskog pokreta čini da toga ima najviše. Zato je zamolio Tomašić da istakne Milanovićeve kvalitete.

“Marko Milanović Litre je grafički dizajner. S nama je već od svoje 17. godine, ima 34 godine. Pametan je, vrijedan, zastupa sve one vrijednosti koje ja zastupam. Ja prenašam na njega ovlasti na godinu dana. Dajte šansu tom mladom čovjeku”, apelirala je predsjednica HKS-a.

Voditelj je podsjetio Ruužu Tomašić da se njenog kolegu ranije spominjalo kao zastupnika u vijeću jedne zagrebačke četvrti gdje je, navodno, dizao ruku za Bandića, na štetu ljudi koji žive u toj gradskoj četvrti.

“Kad vi sjedite u vijeću gradskoj četvrti, onda vi trgujete, recimo ako vi trebate da se negdje postavi neki rukohvat ili slično. On će se u Saboru držati stranačke stege i onoga što se dogovorimo”, sigurna je Tomašić.

Voditelj je zamolio da konstatira da ona potpuno jamči za svog kolegu.

“Ja vjerujem da ćete vi meni za godinu dana govoriti zašto se vi vraćate ovdje, pa ovaj mladić radi odličan posao”, kazala je.

Za odvajanje Suverenista u zasebni zastupnički klub u Saboru također se pobunila, pitala je jesu li ista pitanja dobivali i SDSS ili HNS kad su osnivali vlastite klubove. Rekla je da klub zastupnika donosi više vremena za iznošenje svojih stavova, da je to “sasvim normalno, nema svađa u Domovinskom pokretu, jedino pragmatika”.

Koliko god smatra da je pogrešan sustav u kojem etničke manjine imaju ovakva prava na političku zastupljenost u parlamentu, ako većina u Saboru predloži što dobro, Ruža Tomašić i kolege će to, rekla je, podržati. Na kraju je komentirala aktualne sukobe u Srbiji i kako bi se Hrvatska trebala postaviti prema Srbiji:

“Mislim da bi se Hrvatska trebala malo strože postaviti, riješiti sve one probleme koje imamo sa Srbijom. Nikakve mržnje, ali zna se što Srbija treba napraviti na putu u EU. Ovo što se sad događa, to je preko ograde, mi trebamo samo pratiti što se događa.” Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex