ŠEST NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI…

Slavonski Brod 12.07.2020. U odnosu na jučerašnje izvješće županijskog Stožera CZ odnosno u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije šest (6) je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. Za četiri pozitivne osobe nalazi su pristigli jučer iza podneva te su te osobe već pribrojene u jučerašnje službeno izvješće nacionalnog Stožera CZ, dok su preostala dva pozitivna nalaza stigla kasnije. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 120, dok je broj aktivnih slučajeva 72. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 478 osoba.

Od sutra (13.07.) je u primjeni „Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19“ nacionalnog Stožera CZ. Korištenje maski za lice ili medicinskih maski obavezno je za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima (ako su posjete dopuštene), za zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama, za zaposlenike u ugostiteljstvu koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka, a još od ranije i za vozače, zaposlenike i putnike u sredstvima javnog prometa. Također od sutra se primjenjuje i „Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19“.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Priopćeno je iz SCZBPŽ

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex