U Garešnici održana redovna sjednica Izvršnog odbora ZUHBDRP RH

U Garešnici održana redovna sjednica Izvršnog odbora ZUHBDRP RH

Dana 11. srpnja 2020.g. u hotelu Garić u Garešnici održana je redovna sjednica Izvršnog odbora Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, na kojoj su nazočili predstavnici Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije s područja cijele Republike Hrvatske, od Dobrovnika, Imotskog, Zagreba, Siska, Kutine, Novske, Daruvara, Požege, Pakraca, Slavonskog Broda, Osijeka sve do Vukovara.

Domaćin održavanja sjednice Izvršnog odbora ZUHBDRP RH bili su članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica i njihog predjesnik Edim Muratović, koji ujedno obnaša dužnost dopredsjednika ZUHBDRP RH.

Ovom radnom sjednicom predsjedavao je predsjednik Marijan Smernić, uz asistenciju tajnika Vlatka Krznarića i dopredsjednika Ivice Strinića i Edima Muratovića. Teme sjednice su bile podnošenje izvješća o provedenim dosadašnjim aktivnostima, te provedba planiranih aktivnosti u narednom razdoblju.

Predsjednik Marijan Smernić podnio je kratko izvješće o dosadašnjim provedenim aktivnostima, kojom prilikom je naglasio kako neke aktivnosti nisu provedene u potpunosti zbog novonastale situacije u svezi sa spriječavanjem širenja zarazne bolesti Covid-19, no predstavnici Zajednice su unatoč takvoj situaciji sudjelovali na svim značajnim događanjima koja su održana u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH.

Nadalje, raspravljalo se o nadolazćeim aktivnostima, te je dopredsjednik ZUHBDRP RH Ivica Strinić upoznao nazočne s aktivnostima u svezi održavanja ovogodišnjeg Memorijalnog turnira “Josip Jović” u Aržanu, koji bi trebao biti održan 25. srpnja 2020.g. Predstavnici Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski svakodnevno su u kontaktu s odgovornim ljudima u MUP RH, a održavanje turnira je vrlo neizvjesno i ovisi o razvoju epidemološke situacije.

Potom je Ivo Gjaić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara ’91. prezentirao planirane aktivnosti na području grada Daruvara, što je zatim učinio i Darko Milolin, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije, koji su nostitelji dijela protokola 29. obljetnice stradanja hrvatskih policajaca PP Dalj. Ova obiljetnica će svakako biti održana, no njen konačni protokol i brojnost sudionika će ovisiti isključivo o epidemiološkoj situaciji, o čemu će svi biti pravovremeno obaviješteni.

Rasprava se potom vodila oko organizacije i održavanja jubilarnih 10. sportskih susreta ZUHBDRP RH, koji bi trebali biti održani 19. rujna 2020.g. u herojskom gradu Vukovaru. Kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja početkom ove godine obustavilo sve kandidirane projekte i financiranje istih, također je vrlo upitno održavanje ovog događanja.

Pri samom kraju sjednice, temeljem konstruktivnih prijedloga Ive Gjaića, Darka Mikolina i Zdenka Ostovića doneseno je nekoliko zaključaka, a odnose se na kvalitetnije funkcioniranje i djelovanje Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske. Priopćeno je iz ZUHBDRP RH

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex