Jandroković: Konstituirajuća sjednica Sabora trebala bi se održati idući tjedan…

Jandroković: Konstituirajuća sjednica Sabora trebala bi se održati idući tjedan…

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković demantirao je u ponedjeljak medijske navode da je HDZ primio donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć u sklopu mjera zbog epidemije koronavirusa, a najavio je i kako će konstituirajuća sjednica Sabora biti idući tjedan.

„Radi se o informaciji koja nije točna. Te donacije uplaćene su najkasnije do 12. ožujka, prije nego se išlo u zatvaranje i primjene mjera za pomoć gospodarstvu. Nakon 12. ožujka nismo primili niti jednu donaciju odnosno primili smo neke donacije ali smo ta sredstva onda vratili u državni proračun, otprilike 70 tisuća kuna”, izjavio je Jandroković uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Dodao je i kako su “te donacije uplaćene prije nego što se uopće dogodila situacija s COVID-om”, poručivši kako u tom trenutku nisu mogli znati što će se događati kasnije.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a Jandroković bi trebao biti razriješen s mjesta glavnog tajnika stranke, a na njegovo mjesto trebao bi biti imenovan njegov dosadašnji zamjenik i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Krunoslav Katičić.

“Ovo je odluka o kojoj smo razgovarali predsjednik i ja, izazovno je obnašati dvije dužnosti, danas s ponosom gledam na prošle četiri godine, pobijedili smo i tada, drago mi je da i 2020. godinu završavam velikom pobjedom”, rekao je Jandroković i na pitanje novinara čega se njegov nasljednik treba najviše paziti odgovorio je:

“To ću mu reći u četiri oka. Ja ću se posvetiti poziciji predsjednika Sabora”.

S obzirom na rast broja novooboljelih od koronavirusa, Jandroković je rekao razmišlja li o tome da konstituirajuću sjednicu održi izvan zgrade Sabora.

“Učinit ćemo sve da prvo zasjedanje održimo tamo vodeći računa o epidemiološkim mjerama, zastupnici će imati maske, zbog digniteta Sabora i prve sjednice napravit ćemo ju u Hrvatskom saboru. Ako ne bude žalbi na izbore u Raši, očekujem da ćemo sjednicu imati 22.7., dakle idući tjedan”, rekao je Jandroković i osvrnuo se na poziv na sastanak o krizi koja slijedi koji je premijer Andrej Plenković uputio čelnicima parlamentarnih stranaka.

“To je gesta predsjednika HDZ-a s obzirom na izazove koji nas čekaju najesen, želi dati sve informacije svima koji su ušli u Sabor, to nije folklor to je pokušaj da upozna sve koji će sudjelovati u radu Sabora s cijelom situacijom, to je gesta dobre volje, vjerujem da će se većina odazvati”. Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex