Mrak Taritaš: Bandić je ranjiv, dalo bi se naslutiti da mu dolazi kraj

Mrak Taritaš: Bandić je ranjiv, dalo bi se naslutiti da mu dolazi kraj

Čelnica Glasa Anka Mrak Taritaš bila je gošća N1 Newsrooma i komentirala je rezultate parlamentarnih izbora, kao i planove za budućnost GLAS-a i očekivanja od lokalnih izbora iduće godine.

“Mi smo imali sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, napravili smo analizu rezultata. Cilj nam je bio da budemo parlamentarna stranka i to smo ostvarili, s rezultatima izbora nismo zadovoljni. U Statutu imamo da su izbori pet mjeseci nakon parlamentarnih izbora i to ćemo odraditi čim završi ljetna stanka. Glas je stranka stara tri godine, treba ići glavom gore i cilj su nam sljedeći lokalni izbori 2021. godine, za to se moramo dobro pripremiti”, rekla je Mrak Taritaš i odgovorila na pitanje misli li se kandidirati za čelnu poziciju stranke.

“Razmišljamo da bih još jedan mandat bila na čelu, a u predsjedništvo ušla neka mlada lica. Ako se pojavi netko jako mlad i ambiciozan, nije problem da mu se prepusti da ide dalje. Prošlo je tjedan dana, rezultati su takvi kakvi jesu, ako ćemo se previše time baviti, nećemo napraviti iskorak. Prepoznavali su nas u Saboru kao lica od ranije. Mi imamo nekoliko mladih koji su prvi put u politici, mislimo da je na njima teret ili zadovoljstvo vođenja smjera Glasa, no to ne ide preko noći. Ne osjećamo se kao preveliki gubitnik, Restat je loše prošao”, kazala je Mrak Taritaš i rekla kakvi su joj planovi po pitanju saborskog kluba.

“Ima dosta zastupnika koji su predstavnici samo jedne stranke u Saboru, tu nisam usamljena. Razgovori se vode u koji klub, ako dogovori budu uspostavljeni, bit ću u klubu, no ništa se neće strašno desiti ako budem kao zastupnica izvan kluba. Imam iskustvo i želim govoriti kao i do sada. Bilo bi preuranjeno i ne bi bilo korektno sada reći, objavit ćemo kada se dogovor postigne”.

Mrak Taritaš ponavlja, fokus je na parlamentarnim izborima koji će se održati 2021. godine.

“Da budem jasna, ti lokalni izbori će biti vrlo zanimljivi, vidimo da je Bandić ranjiv. Kada gledate ankete, koje govore o popularnosti političara, on je neko vrijeme jedan od najnepopularniji, dalo bi se naslutitI da mu dolazi kraj, iako ga ne treba nikada odbaciti. Rezultati parlamentarnih izbora daju ozbiljan vjetar u leđa HDZ-u, nedostaje im taj Zagreb. Ja sam još sigurnija nego prije, svi koji smo oko centra i lijevo trebalo izabrati jednog kandidata i stati iza njega, ako to ne uspijemo, ako pojedine sujete budu prejake, desit će nam se to da će se u prvom krugu iscrpiti svi, a onda je pitanje tko će ući u drugi krug. Sada su još emocije vezane uz izbore, no mislim da od jeseni trebamo sjesti i vidjeti ima li snage i volje i stati iza jednog kandidata”.

Na pitanje kako se u tu ideju uklapa Tomislav Tomašević, Mrak Taritaš kaže:

“Moram reći da surađujemo u Gradskoj skupštini neko vrijeme, zajedno smo oporba, radili smo na tome da GUP ne prođe. Već smo razgovarali, treba još jednom sjesti, ako ga građani prepoznaju kao kandidata, trebamo ga podržati, no nema bianco podrške”.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex