Dalija Orešković: Drago mi je što se oporba dozvala pameti…

Dalija Orešković: Drago mi je što se oporba dozvala pameti…

Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom rekla je kako joj je drago da su predstavnici oporbe koji su se ranije izjasnili da bi bili spremni prihvatiti Plenkovićev poziv za sastanak ipak danas dozvali pameti i na sastanak nisu otišli.

“Drago mi je da su se predstavnici oporbe koji su se izjasnili da bi bili spremni prihvatiti Plenkovićev poziv ipak danas dozvali pameti. Svi se razgovori o problemima i budućnosti Hrvatske moraju voditi u Saboru i to javno i transparentno”, rekla je Dalija Orešković.
Rekla je kako će oni biti vrlo konstruktivna oporba.

“Nećemo se protiviti ni jednom rješenju koje je dobro za državu, ali to nisu razgovori koji se mogu odvijati iza zatvorenih vrata nego onako kako je to propisano Ustavom”, kazala je.

Poziv vidi kao grubo ponižavanje i degradiranje državnih institucija i nadležnih tijela.

“Oni predstavnici oporbe koji misle da bi situacija bila drugačija da smo pozvani skupa krivo misle. Ne mogu zastupnici parlamenta na koljenima doći i pokloniti se premijeru na odlasku, nego suprotno – Vlada je ta koja mora u parlamentu objasniti kakvi su to problemi koji nas čekaju i koja su im rješenja, ali to sve nakon što se konstituira Sabor. Tek tada možemo otvoreno razgovarati. Vlada je dužna objasniti što nas čeka”, rekla je.

Dociranje oporbi preko glasnogovornika smatra neprihvatljivim oblikom političkog komuniciranja.

“Na ovaj način predsjednik vlade oporbu više ne treba zvati”, kazala je, te napomenula kako je do afere Borg došlo jer je u Vladu ulazilo više ljudi koji tamo nisu trebali dolaziti. Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex