Plenković nakon sastanka većine u restoranu: Znam sastav Vlade, bit će manja…

Plenković nakon sastanka većine u restoranu: Znam sastav Vlade, bit će manja…

ndrej Plenković je, nakon ručka s predstavnicima većine u zagrebačkom restoranu, novinarima rekao da je razgovor protekao u dobrom ozračju, a na sastanku im je predstavio dinamiku aktivnosti za idući tjedan. Sutra će predsjedniku Zoranu Milanoviću odnijeti 76 potpisa potrebnih za sastavljanje Vlade.

Na sastanku su, osim HDZ-ovaca, bili predstavnici nacionalnih manjina, čelnik HSLS-a Dario Hrebak, predsjednik HNS-a Predrag Štromar i šef Reformista Radimir Čačić.

“Razgovor je protekao u vrlo dobrom ozračju. Predstavio sam kolegama dinamiku aktivnosti za idući tjedan. Sutra ću imati susret s predsjednikom. Nakon što dobijem mandat za sastavljenje, on i predsjednik Sabora će se dogovoriti o konstituirajućoj sjednici koja se očekuje sredinom idućeg tjedna”, rekao je šef HDZ-a.

Koliko ministarstava će biti, otkrit će sutra. Otkrio je samo da će Vlada biti manja. ”Sve znam već, ali reći ću vam sutra”, poručio je. Na pitanje je li Banožić sposoban za ministra, Plenković je rekao da svi budući članovi Vlade sposobni, a među njima će biti i onih koji do sada nisu bili ministri.

Osobno je, kaže Plenković, pokrenuo inicijativu da pozove čelnike oporbenih stranaka i grupacija kako bi im objasnio što planira napraviti i koji izazovi ih očekuju, kao i što će biti na dnevnom redu Europskoga vijeća, a oni su odbili doći na sastanke. “To više govori o njima nego nama. Mi smo i dalje za dijalog.”

Plenković kaže da su pripremili nacrt programa Vlade koji se temelji na programu ‘sigurna Hrvatska’. Što se tiče poreznog rasterećenja, nastavit će provoditi konzistentnu politiku. Istaknuo je da je njegova Vlada sačuvala radna mjesta u privatnom sektoru, da su plaće i mirovine sigurne, a zaduženja napravljena po najboljim mogućim uvjetima. Piše N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex