Dražen Bošnjaković odlazi sa mjesta ministra pravosuđa…

Dražen Bošnjaković odlazi sa mjesta ministra pravosuđa…

Dražen Bošnjaković neće biti ministar pravosuđa u novoj Vladi Andreja Plenkovića, a nakon današnje sjednice Vlade komentirao je kako gleda na stanje u pravosuđu i gdje će nastaviti s radom.

“Izabran samo kao saborski zastupnik, nastavit ću rad u Saboru. Bez obzira na prozivanje i percepciju u pravosuđu, zadovoljan sam ovim mandatom, napravili smo velike iskorake u spajanju prekršajnih i općinskih sudova, u digitalizaciji, imamo bolji zakonodavni okvir vezan za kazneno pravo, napravili ubrzanje kazenenih postupaka. No, predstoji puno toga što se može napraviti, to je u programu HDZ-a”, rekao je Bošnjaković i dodao:

“Mi smo s ovrhama napravili jako puno u okviru postojećeg zakona, zaštitili jedinu nekretninu, novi zakon smo pripremili, treba provesti raspravu i vidjeti što se time želi, novi zakon o kaznenom postupku je ozbiljan proekt, no napravili smo instrumente koji ubrzavaju postupak”, rekao je Bošnjaković i odgovorio na pitanje kako je primio vijest da neće biti ministar.

“Nije osoba stvar hoću li ja biti ministar, novi čovjek je nova energija. Andrej Plenković je bio izvrstan šef”.

Kako neslužbeno doznaje N1, nakon brojnih dilema čini se da je konačna odluka na stolu i kada je u pitanju pripajanje uprave pravosuđu. Ta dva resora sada postaju jedinstvena, a na čelu objedinjenog ministarstva bit će Ivan Malenica.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex