Vrpolje: Otuđio kotače sa kolica za prijevoz lijesova…

Vrpolje: Otuđio kotače sa kolica za prijevoz lijesova…

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i 26-godišnjakom. Pritom je utvrđeno da su 60-godišnjak i 26-godišnjak, dana 13. srpnja, oko 22 sata, na ulici, na području Općine Vrpolje, zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije, remetili javni red i mir, svađom i tučnjavom, razmjenjujući međusobno udarce.
Potom je 60-godišnjak koristeći metalnu palicu oštetio osobni automobil, koji je 26-godišnjak parkirao ispred kolnog ulaza. S obzirom da je 60-godišnjak imao vidljive ozljede, upućen je na liječnički pregled, kojom prilikom su ozljede okvalificirane kao lakše.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 60-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe. Utvrđeno je, da je osumnjičeni u prvoj polovici lipnja ove godine, iz prostora tvrtke (na području Općine Vrpolje), otuđio kotače sa kolica za prijevoz lijesova.

Otuđeni kotači su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog te će biti vraćeni oštećenoj tvrtki.

Policijski službenici protiv 26-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Protiv 60-godišnjaka policija podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

ma/DM

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex