Detalji obiteljskog nasilja u Labinu.Sve je počelo s duhanom…

Detalji obiteljskog nasilja u Labinu.Sve je počelo s duhanom…

“Sin ne stanuje s nama nego u samačkom hotelu, sam, nema obitelj osim nas”, započinje priču majka  N. DŽ. (53), koju je, gotovo do smrti, kao što je pisao Glas Istre, pretukao sin A. K. (32). Spasila ju je kćer Š. M. koja je dotrčala s posla.

“Svakog je jutra dolazio, pa tako i u ponedjeljak. Inače rano ustajem pa sam tako i tog jutra. Iznijela sam rublje na sušenje, vratila se u stan, zaključala vrata i nastavila obavljati kućne poslove. On je došao oko 8.40, ja sam mu otvorila kao i uvijek, a on bi obično skuhao kavu. Ali tog jutra nije nego je pitao “gdje je duhan”. Pokazala sam mu da je ispod vitrine, uz opasku da je to duhan od njegove sestre i njezinog dečka koji su mu inače dozvoljavali da se posluži njime u manjim količinama za svoje potrebe, ali ne sve. On je uzeo cijeli duhan, držao ga u ruci i nije ga ispuštao. Rekla sam da ćemo nazvati njegovu sestru i pitati je da li mu želi dati sav duhan koji drži u ruci. Krenula sam je zvati na Messenger kad me on iznenada udario nogom i srušio s kauča”, nastavlja majka.

Dodaje da je potom sin skočio na nju.

“Ležala sam na podu, a on me udarao rukama i nogama gdje god je stigao i prstima mi htio izvaditi oči. Bio je na meni, gušio me, uspjela sam se nekako otrgnuti, ali se opet svom silinom bacio na mene, srušio me opet
na pod i nastavio divljački udarati dok nisam izgubila svijest”, govori nam napadnuta majka.

Za sve to vrijeme linija je bila otvorena pa je punih 39 sekundi napadačeva sestra slušala kako njezina majka vrišti i onda je odlučila krenuti kući s obližnje tržnice gdje radi i koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade.

“Zatekla sam mamu kako leži na podu i njega iznad nje kako je udara nogom po glavi. Uspjela sam ga
odgurnuti i htjela sam kleknuti pored mame koja je izgledala kao mrtva, ali je imala otvorene oči. On mi je
skočio na leđa, ulovio me za vrat i digao me. Tu smo se borili, bacio me na kauč i obgrlio rukama i nogama. Kako su vanjska vrata srećom ostala otvorena, pojavila se na vratima susjeda i ja sam joj viknula da zove policiju. Tada me pustio, ponovno sam kleknula kraj mame i počela dozivati. On je ustao s kauča i htio je mamu nastaviti udarati iako je izgledala kao da je mrtva. Bila je bespomoćna i bez svijesti s otvorenim očima koje su gledale u prazno. Pokrila sam je svojim tijelom i rukama da je zaštitim od novih udaraca. On je izašao iz hodnika, uzeo je svoje patike i otišao. Saznali smo od susjeda da je otišao iz zgrade, legao na pod i teško disao, kao da se umorio mlateći mamu. Došla je policija i on se sam predao. Sada je u Puli u istražnom zatvoru gdje će provesti 30 dana”, govori nam kćerka napadnute i sestra napadača. Piše Glas Istre

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex