Otkriveni detalji ubojstva tinejdžerice u Sopotu…

Otkriveni detalji ubojstva tinejdžerice u Sopotu…

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći te zbog opasnosti da ne počini isto ili teže kazneno djelo što je vijeće suda u cijelosti usvojilo.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstvom i kaznenog djela omogućavanja trošenja droga. 

– Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je od 25. siječnja 2020. do 14. veljače 2020. u stanu u kojem je neprijavljeno stanovao u Zagrebu, dopustio djetetu (2003.) da boravi s njime u tom stanu, pa iako znajući koliko joj je godina, ostavio joj na dostupnom mjestu svoju metadonsku terapiju te joj u više navrata davao na konzumaciju opojne droge tipa marihuana i amfetamin – navodi se u priopćenju ŽDO-a. 

Tereti ga da je 14. veljače 2020. oko 20 sati, s ciljem da je usmrti, potiskivanjem jastuka na lice prekinuo joj dotok zraka uslijed čega je ona preminula, a potom je u jutarnjim satima 15. veljače 2020. njeno mrtvo tijelo umotao u tepih i ostavio ga na stepenicama podrumske prostorije obližnje zgrade. Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći te zbog opasnosti da ne počini isto ili teže kazneno djelo što je vijeće suda u cijelosti usvojilo.

Ukoliko osumnjičenom se dokaže krivnja, njemu prijeti za kazneno djelo ubojstva kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina. Za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga, dokaže li da se kriv, prijeti mu kazna zatvora u trajanju do deset godina. Piše Večernji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex