Vukovarsko-srijemska županija novo žarište: ‘Idućih dana očekujemo još pozitivnih osoba’

Vukovarsko-srijemska županija novo žarište: ‘Idućih dana očekujemo još pozitivnih osoba’

Najveći izvor zaraze je jedna svadba

Četvrti put od početka krize Hrvatska bilježi troznamenkasti broj novozaraženih. Od jučer ih je 116, od čega najviše, 36 osoba bilježi Vukovarsko-srijemska županija. 

“Radi se o jednoj svadbenoj svečanost od prije desetak dana i sada imamo povećani broj oboljelih. Nije svih 36 novooboljelih vezano uz tu svadbu, ali veći dio je. Ostali su kontakti ranije oboljelih osoba”, rekao je za RTL Danas tajnik Stožera civilne zaštite Vukvarsko-srijemske županije Ivan Kubiček.

Idućih dana očekuju još pozitivnih.

“S obzirom na veći broj okupljanja u županiji općenito i onih najavljenih za ovaj vikend i broj kontakata za očekivati je da ćemo imati još pozitivnih osoba u narednih nekoliko dana. Nadamo se da broj neće biti prevelik i da će u određenom razdoblju on padati”, kazao je Kubiček.

Istaknuo je da je situacija ipak pod kontrolom: “Činimo sve da dođemo do svih kontakata kako bismo što prije završili epidemiološku obradu, odredili samoizolaciju i eventualno onima kojima je to potrebno, pružili medicinsku skrb. Radi se 0-24 i vjerujemo da ćemo epidemiju staviti pod nadzor”. Prenosi RTL

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex