Stipe Mesić: Milanović ne želi biti viđen niti ima koga za vidjeti u Saboru, a to su razlozi zašto se ide na konstituiranje…

Stipe Mesić: Milanović ne želi biti viđen niti ima koga za vidjeti u Saboru, a to su razlozi zašto se ide na konstituiranje…

Namjeru predsjednika države da u srijedu ne dođe na konstituirajuću sjednicu Sabora komentirao je za Večernji list i bivši predsjednik države Stipe Mesić.

Kaže kako bi Milanovića trebalo pitati koji su točno njegovi razlozi, ali i kako je aktualni predsjednik sazivanjem sjednice Sabora doista ispunio jedinu ustavnu obvezu koju ima što se tiče konstituirajuće sjednice Sabora. Na pitanje griješi li Milanović što se ne planira pojaviti u Saboru, iako po Ustavu to nije dužan, i zbog čega su svi drugi predsjednici pa i sam Mesić dolazili na taj događaj bivši predsjednik kaže kako je dolazak na konstituirajuću sjednicu običaj.

– A običaj da se dođe ima dva razloga. Jedna je da budeš viđen, a drugi da ti vidiš one koje želiš vidjeti. Očito Milanovića ne zanima ni jedno ni drugo u ovom trenutku – kaže Mesić.

Dodaje kako prema Ustavu predsjednik države ima obavezu da brine o funkcioniranju državnog sustava. Kako će to raditi, nije, kaže, propisano

. – Postoje neki događaji na kojima je važno da je predsjednik prisutan. A konstituiranje sabora objektivno ne spada u te događaje kaže Mesić.

Je li obljetnica Oluje, 5. kolovoza na koju predsjednik države ide i to zajedno sa premjerom Andrejom Plenkovićem takav događaj Mesić kaže kako bi bilo dobro da se u Kninu Milanović pojavi, ali i upozorava da ne bi bilo dobro da se na tom događaju ponovi situacija iz Okučana kada je u protokolu sudjelovala osoba s majicom s natpisom “za dom spremni”.

  – To je bilo organizirano, to nije tajna, nije slučajnost – kazao je Mesić za Večernji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex