VIDEO: Žestoka rasprava u Otvorenom.Macan napustio studio,gošću nazvao spodobom…

VIDEO: Žestoka rasprava u Otvorenom.Macan napustio studio,gošću nazvao spodobom…

Kakav je konačni izgled nove Vlade? Kako su birani ministri? Koje će prve poteze povući? Kako se dijele saborski odbori između vlasti i oporbe?

U IMS-ovoj emisiji Otvoreno urednika i voditelja Mislava Togonala gostovali su Ivan Anušić – HDZ, Arsen Bauk – SDP, Karolina Vidović Krišto – Domovinski pokret Miroslava Škore, Dalija Orešković – Stranka s imenom i prezimenom i Krešimir Macan – komunikacijski stručnjak.

– Ministar se bira temeljem ostvarenih rezultata na izborima, rekao je Ivan Anušić. Istaknuo je da je teritorijalni princip važan, ali nije ključan.

Na pitanje da je u vladi jak slavonski lobi, Anušić je rekao kako smatra da ako istok Hrvatske napravi rezultat od 16 mandata onda je je to poštena podjela, ali ustvrdio je i da je više ministara iz Dalmacije.

Kao prvi potez vlade naveo je Zakon o obnovi Zagreba.

– Krećemo vrlo brzo, nema odmora, ne odugovlačimo. Radi se bez prestanka, istim tempom, istom dinamikom u istom smjeru, rekao je.

Bauk je istaknuo da je premijer izborom ministara pokušao pomiriti sve struje ili frakcije u svojoj stranci i da će to funkcionirati dok će funkcionirati. Smatra da bi bolje rješenje bilo da su spojeni ministarstvo uprave i ministarstvo unutarnjih poslova. Osvrnuo se i na Miloševića koji je bio njegov pomoćnik dok je on bio ministar uprave.

– On je odličan. Imamo člana vlade s kojim sam radio, drago mi je da je on i imam povjerenje da će ono što bude radio biti u redu.

Karolina Vidović Krišto istaknula je kako se ovdje raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s kako je rekla mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki.

Krešimir Macan napustio studio

Njezino izlaganje prekinuo je Macan rekavši joj da je malo zalutala u emisiju i da ju ne želi slušati. Ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on na kraju i učinio i iz protesta napustio emisiju, te je usput nazvao spodobom.

– Gdja Krišto je došla u emisiju s pripremljenim monologom. Nisam mogao ostati u istoj emisiji s osobom koja vrijeđa, govori neistine i ne dopušta raspravu. Stoga sam otišao, izjavio je Krešimir Macan za portal hrt.hr. Tema je emisije trebala biti budućnost Hrvatske i očekivanja od nove Vlade, a ne povratak u proslost i ustase i partizani, dodao je. Donosi HRT

Izvor: HRT/Otvoreno
0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex