Malenica ima koronu: ‘Ima blage simptome, nije bio u bliskom kontaktu s kolegama iz Banskih dvora‘

Malenica ima koronu: ‘Ima blage simptome, nije bio u bliskom kontaktu s kolegama iz Banskih dvora‘

Ministar uprave Ivan Malenica pozitivan je na koronavirus, priopćili su iz Vlade.

Malenica je jučer osjetio simptome, danas se testirao i test je pokazao da je pozitivan. Ima blage simptome.

– Ministar uprave dr.sc. Ivan Malenica obavio je danas testiranje na COVID-19 /Sars-Cov2. Rezultati testa pokazali su da je pozitivan na koronavirus. Ministar Malenica jučer je osjetio simptome bolesti te je pristupio testiranju. Ministar je dobrog zdravstvenog stanja, s blagom kliničkom slikom. Svoje radne obaveze nastavit će obavljati u samoizolaciji. Ministar Malenica posljednji je put s članovima Vlade u kontaktu bio u četvrtak. Poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke, ministar Malenica u stalnom je kontaktu s epidemiolozima i liječnicima, priopćili su iz Vlade.

Dodali su i kako je s današnjim danom samoizolacija određena ministrovom osobnom vozaču, a nadležnim epidemiolozima dani su podaci o bliskim kontaktima ministra u posljednjih 48 sati, među kojima nisu djelatnici Ministarstva uprave.

Malenica jutros nije bio na zadnjoj sjednici Vlade, s ministrima se vidio zadnji put u četvrtak, kada je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana sjednica Vlade. Tada su svi članovi Vlade nosili maske. Malenica se trenutno nalazi u Zagrebu u stanu u samoizolaciji. Budući da se s članovima Vlade vidio u četvrtak, oni ne ulaze u definiciju bliskog kontakta jer se smatra da su bliski kontakti oni koji su bili s njim u doticaju 48 sati unazad pojave simptoma.

– Nema potrebe da itko iz Vlade bude u samoizolaciji prema mišljenju epidemiologa – kažu u Vladi.

Ministar je za vikend bio u rodnom Šibeniku. U Zagreb se vratio jučer. Piše Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex