Predsjednik Milanović primio sindikate pa otišao u Tač? S Pantovčaka stigao neobičan odgovor…

Predsjednik Milanović primio sindikate pa otišao u Tač? S Pantovčaka stigao neobičan odgovor…

Zoran Milanović prvi je hrvatski predsjednik koji nije prisustvovao konstituirajućoj sjednici Sabora jer je smatrao da je on svoju Ustavom dužnost obavio time što je sazvao prvu sjednicu, što je izazvalo polemike u javnosti.

I dok je državni vrh kroz jutro prisustvovao prvoj sjednici Sabora, Milanović je na Pantovčaku popodne primio predstavnike Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju, a poslije je, kako doznajemo, ispred njegovog omiljenog restorana Tač na Vrhovcu viđen službeni automobil kojim se inače koristi. 

Iz Ureda predsjednika tvrde pak da je prije, za trajanja i nakon konstituirajuće sjednice predsjednik bio u Uredu.

“Prije, za trajanja i nakon konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora predsjednik Republike bio je u Uredu PRH gdje je imao radne i službene sastanke. Kretanje službenih vozila Ureda PRH ne možemo komentirati jer je njihovo kretanje u nadležnosti UPPS-a, ali njihov izlazak izvan Ureda PRH ne znači da je uvijek u njima i predsjednik Republike. Želite li fotografirati predsjednika Republike na rečenoj lokaciji možete to učiniti svakog šestog petka u mjesecu od 12 do podne. Bilo bi to moguće i češće kada lokal ne bi bio napućen visokim dužnosnicima Vlade i članovima njihove obitelji iz neposredne okolice”, odgovorili su iz Ureda predsjednika.

Fotografije koje je snimio fotoreporter Jutarnjeg jasno pokazuju da je ispred poznatog zagrebačkog restorana oko 15.30 sati bio parkiran službeni Audi kojim se inače koristi predsjednik kao i automobili njegove pratnje iz osiguranja. Fotoreporter Jutarnjeg razgovarao je i s vlasnikom restorana koji mu je, ne znajući da je fotoreporter, rekao da je unutra Milanović.

– Je, je tu je Milanović. Imate dogovoreno s njim? – pitao je vlasnik.

Nakon što mu je fotoreporter rekao da nema dogovoren sastanak, nego je iz Jutarnjeg, vlasnik restorana je bio iznenađen i odjednom je promijenio priču.

– A vi ste mislili na onog Milanovića? A ne, ne. Ovaj vam je iz Bosne – pokušao se izvući vlasnik i zamolio je fotoreportera da makne svoj auto s parkirališta. Piše Jutarnji list

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex