Splitska liječnica o pokretu #MedBikini: To što kolegica na Instagramu ima sliku u bikiniju nema veze s njezinom stručnošću…

Splitska liječnica o pokretu #MedBikini: To što kolegica na Instagramu ima sliku u bikiniju nema veze s njezinom stručnošću…

Moja liječnica obiteljske medicine mlada je, sjajna doktorica u koju imam puno povjerenje, isto kao i u nekolicinu mladih specijalista različitih grana medicine s kojima sam se imala priliku susresti.

– Nikoga od njih ne bih smatrala neprofesionalnim niti lošijim liječnikom kad bih na njihovom profilu na nekoj od društvenih mreža vidjela fotografiju u kupaćem kostimu ili gaćicama, ili pak kako u svoje slobodno vrijeme uživa u ponekom piću.

– Ne vidim ništa loše u takvim objavama, i mi imamo svoj privatni život, ali svatko na svoj način, kao i u svemu ostalome, reagira i komentira sadržaje na društvenim mrežama – kaže nam jedna mlada splitska liječnica.

https://www.instagram.com/p/CDMSaqvgkx1/

A upravo takve objave proglašene su neprofesionalnim, naročito su se na udaru našle mlade liječnice, u članku objavljenom u stručnom časopisu vaskularne kirurgije (Journal of Vascular Surgery) koji je nakon žestokih reakcija medicinskih profesionalaca povučen nakon što je objavljen prije nekoliko dana.

https://www.instagram.com/p/CDMNyKFg3XR/

Članak se bavi studijom u kojoj su se proučavali profili medicinskih djelatnika na društvenim mrežama kako bi se utvrdilo objavljuju li neprofesionalan ili potencijalno neprofesionalan sadržaj, posebno navodeći provokativno poziranje u bikinijima/kupaćim kostimima i držanje/konzumaciju alkohola.

U istraživanju se kaže da polovica pripravnika i skorih diplomanata vaskularne kirurgije ima račune na društvenim mrežama, a više od četvrtine njih objavljuje neprofesionalan sadržaj. Mladim kirurzima se poručuje da bi trebali biti svjesni da takvom neprofesionalnom sadržaju mogu pristupiti pacijenti, kolege, te sadašnji ili budući poslodavci.

https://www.instagram.com/p/CBUPAq9HOkT/

Bijesni medicinski profesionalci na objavu članka uzvratili su na društvenim mrežama poplavom fotografija na kojima poziraju u kupaćim kostimima ili drže alkoholno piće, pivo, koktel i slično. Piše Slobodna Dalmacija

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex