Supruga Bandićeva vozača dobila posao bez natječaja u Fondu za zaštitu okoliša…

Supruga Bandićeva vozača dobila posao bez natječaja u Fondu za zaštitu okoliša…

Čovjek Milana Bandića preuzima državni fond težak dvije milijarde kuna. Javlja mu se samoinicijativno supruga Bandićeva vozača i suradnika sa životopisom. A fondu baš nedostaje šefica financijskih poslova. Pa gospođa odmah dobiva posao bez natječaja.

To bi ukratko bila službena verzija koju je poslao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji od siječnja vodi Siniša Kukić, o tome zašto su zaposlili Editu Krajinu.

Gospođa Krajina je inače vlasnica tvrtke Eko sajam, u kojoj je direktor njezin suprug Zdravko, vozač i osoba od povjerenja zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. O tome kako tvrtka bračnog para Krajina dobije jeftino, bez natječaja, zakup Trga bana Jelačića, a onda skuplje iznajmi kućice pisalo se u nekoliko tekstova.

Krajina je na suđenju Bandiću naglo promijenio iskaz u svojem svjedočenju kako je vozio službene automobile u privatne svrhe, uključujući i svinjokolju u Hercegovini.

Sugovornik upućen u ovo zapošljavanje tvrdi da je prava verzija zapošljavanja ona u kojoj je zaposlena po pozivu iz gradske uprave.

Kako je sve počelo?

Vlada Andreja Plenkovića imenovala je u siječnju novog direktora Fonda nakon što je HNS-ovac Dubravko Ponoš morao otići zbog verbalnih napada i prijetnji sindikalistu. Novi direktor Siniša Kukić je nekad bio u SDP-u, ali je izašao iz stranke i približio se Bandiću. I tako je baš on izabran za direktora.

Oko tri mjeseca kasnije u Fondu je zaposlena Edita Krajina, koja je dotad radila u računovodstvu zagrebačkog vrtića Budućnost. Plaće u fondu su značajno bolje nego u gradskim ustanovama, a kao voditeljica odjela, kako kažu, sigurno ima plaću znatno višu od prosječne u Hrvatskoj.

Zdravko Krajina, kojeg se nazvalo i pitalo se ima li veze njegov položaj s novim poslom supruge, tvrdi da nema pojma gdje mu supruga radi.

– Ne znam da je zaposlena u Fondu za zaštitu okoliša. Nismo u dobrim odnosima u zadnje vrijeme, mislio sam da je još u vrtiću – kratko je rekao Krajina i prekinuo vezu.

Fond za zaštitu okoliša kaže da su u kratko vrijeme izgubili nekoliko djelatnica u sektoru financija, uključujući i voditeljicu. Zato su tražili i dobili suglasnost za zapošljavanje. Napominju da oni nisu obveznik javnih natječaja za posao, ali ih sukladno dobroj praksi provode.

– U ovom slučaju bili smo onemogućeni provesti natječaj zbog korona virusa u travnju. Kako je gospođa Krajina podnijela zamolbu za zasnivanje radnog odnosa, a ima odgovarajuću stručnu spremu i radno iskustvo za navedenu poziciju, odobreno je njezino zapošljavanje – odgovorili su iz Fonda koji vodi Siniša Kukić. Piše Hrvatska Danas

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex