Počeo udarni turistički vikend, na cestama od ranog jutra velike gužve…

Počeo udarni turistički vikend, na cestama od ranog jutra velike gužve…

Na cestama prema moru su od ranog jutra ogromne gužve, vozi se usporeno i u kolonama. Na granici sa Slovenijom na ulaz se čeka od pola sata do sat i pol na Maclju, na graničnom prijelazu Goričan s Mađarskom na ulaz u Hrvatsku čeka se jedan sat.

HAK javlja kako će se tijekom cijelog dana zbog veće gustoće prometa povremeno voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Ujutro je promet na cestama u smjeru mora bio pojačan. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko 5 km, a između čvorova Buzin i Lučko oko 8 km.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini se graničnih prijelaza na ulaz u Hrvatsku čeka preko sat vremena.

U Hrvatskoj trenutno 760.000 turista

Prema podacima e-visitora, u Hrvatskoj trenutno boravi 760.000 gostiju, od čega je 126.000 domaćih, a najbrojniji su gosti iz Njemačke, izjavio je u četvrtak direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

“Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija najpogođenije su jer je u proteklom razdoblju zbog pandemije covida-19 nedostajao aviopromet. Veseli me činjenica da trenutno imamo intenziviran aviopromet. Vjerujem da možemo biti optimističniji u sljedećim tjednima, pošto ćemo pojačati marketinške kampanje na pojedinim tržištima i dati sve od sebe da ovu turističku sezonu odradimo najbolje što možemo”, poručio je Staničić.

Istaknuo je da su u tijeku marketinške kampanje u Njemačkoj, Austriji i Velikoj Britaniji.

“Trenutno bilježimo najviše gostiju iz nama najvažnijih emitivnih tržišta – na prvom je mjestu Njemačka, zatim slijede Slovenci, Austrijanci, Česi, Poljaci i Mađari”, kazao je Staničić.

Osvrnuvši se na skorašnji Ferragosto, za vrijeme kojeg u Hrvatsku tradicionalno dolazi veliki broj Talijana, Staničić je kazao kako je s obzirom na stanje u Italiji “neodgovorno i neozbiljno očekivati” da će nam i ove godine Talijani doći u brojkama kao i ranije. “Moramo biti svjesni da u Italiji situacija nije dobra”, dodao je. Donosi N1

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex